Gündem
15 Nis 2016 15:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:27

Gazeteciye 'Sen nasıl valinin karşısına oturursun' gözaltısı!

Zeki Dara, Hakkari'de müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği sırasında valinin karşısına oturup bacak bacak üstüne attığı için gözaltına alındı.

Yüksekova Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Van TV muhabiri Zeki Dara, Hakkari'de müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği sırasında valinin karşısına oturup bacak bacak üstüne attığı için gözaltına alındı.

Cumhuriyet'e konuşan gazeteci programın 50'inci dakikasında yorulduğu için oturduğunu söyledi.
Dara şöyle konuştu: "Bu sırada Vali Yakup Canbolat'ın koruması yanıma gelerek 'Vali beyin karşısında nasıl oturursun, Kuranı Kerim okunuyor, nasıl bacak bacak üstüne atarsın' dedi. Diğer korumalar da geldi. Bu sırada diğer gazeteciler görmüş Vali bey el işareti yapmış. Yaka paça beni salondan dışarı çıkardıklar."

Korumalara gazeteci olduğunu anlatmaya çalıştığını söyleyen Dara şöyle devam etti: "Dışarı çıkarırken korumalar bana çok sert davrandılar. Beni Terörle Mücadele Polisleri'ne teslim ettiler. Polisler de nasıl işlem yapacaklarını bilmedikleri için şaşkındı. Literatüre böyle bir gözaltı gerekçesi kazandırdığım için şaşkınım. Şimdi Kuran'a saygısızlık yaptı diye çarpıtıp, bazı çevrelerin beni hedef göstermelerinden de endişe ediyorum."