Gündem
11 Eki 2014 10:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:48

Gazeteciye şaşırtan 'tuvalet' cezası

Adıyaman Mahkemesi, bir köydeki prefabrik tuvaletlerin Valinin ziyaret edeceği yere taşınmasını eleştiren gazeteci Boğatekin’i para cezasına mahkum etti.

Adıyaman 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Gerger’e bağlı Bodin Mezrası’ndaki ilkokulun prefabrik tuvaletlerinin Valinin ziyaret edeceği bir bölgeye nakledilmesini sert bir şekilde eleştiren gazeteci Hacı Boğatekin’i cezalandırdı.

Mahkeme, Gerger Fırat sitesinde 28 Ekim 2013’te çıkan yazısında Vali Mahmut Demirtaş’ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla Boğatekin’i 87 gün adli para cezası karşılığı olarak bin 740 TL ödemeye mahkum etti.

Bu Boğatekin yeniden suç işler!

Mahkemenin 18 Eylül’de aldığı, gazetecinin varlığını geçen hafta öğrendiği kararda, cezanın ertelenmesi reddedildi.

Mahkeme, daha önce yargılandığı başka bir davada hükmün ertelendiği ve “sanığın kişiliği, duruşmadaki tutum ve davranışları ile yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate varılamadığı” gerekçesiyle hükmü ertelemeyi reddetti. Üstelik, bir başka dosyadan gazeteciyle ilgili hükmün ertelendiği de kararı veren ilgili mahkeme olan Adıyaman 2. Ceza Mahkemesi’ne haber verildi.

“O köye WC yazılarımla geldi”

Sitedeki yazıda, “Vali WC’yi görsün, ihtiyaç halinde s...n diye mi? Valinin s....ı bu kadar önemli bunu anladık..Peki, Bodin Köyü Okulunun çocukları ya da öğretmeni nereye s....k?..Valinin k..ı  sahipli de öğrencinin k..ı sahipsiz mi?” şeklindeki ifadeler kullandığı gerekçesiyle Boğatekin Ceza Kanunu’nun 125. maddesi uyarınca suçlu bulunmuş oldu.

Gazeteci savunmasında, “Yazıyı ben yazdım. Adıyaman’da ilk defa böyle bir olay oldu. Hazırlık soruşturmasında yeterli araştırma hatta tarafsız araştırma yapılmadı. Beyanıma başvurulmadı. Savcı ve Vali devleti temsil ediyor. Ben bağımsız bir hakim önünde yargılandığımı hissetmek istiyorum. Köy okullarımızın neredeyse tamamına yakını tuvaletsizdir. Anılan köy 2009’a kadar tuvaletsizdi. Bununla ilgili yaptığım haberler sayesinde Dünya Bankası ve Avrupa fonlarıyla bunlar yapıldı. Ben orada kıç kelimesini Valiye hakaret olarak kullanmadım. Tek başına hakaret de sayılmaz...” dedi. Ancak bu savunması mahkum olmaktan kurtaramadı.

Ayrıca Boğatekin, "Oğul Memo Sen Nesin" yazısında AK Parti milletvekili Mehmet Metiner'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla verilen 3 bin TL'lik tazminat cezasını Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı (EÖ).