Kültür Sanat
17 Oca 2024 14:58 Son Güncelleme: 17 Oca 2024 15:02

Gazetecinin yüzüne tükürdü! Ünlü yönetmene para cezası…

Amerikalı oyuncu Johnny Depp ve Amber Heard’ün birbirinden çarpıcı iddialarla gündeme gelen karalama davası sonrası Depp, kariyerine "Jeanne du Barry" filmiyle dönüş yapmıştı. Filmin yönetmeni, Fransız bir gazeteciye tükürdüğü için para cezasına çarptırıldı.

Eski eşi Amber Heard'e açtığı karalama davası ile bir dönem gündemden düşmeyen ABD'li ünlü oyuncu Johnny Depp, Fransa Kralı XV. Louis'ye hayat verdiği "Jeanne du Barry" filmi ile sinemaya görkemli bir dönüş yapmıştı. Ancak filmin yönetmenine yöneltilen suçlamalar, filme gölge düşürmüştü.

SAÇINDAN TUTUP TÜKÜRDÜ

Filmde aynı zamanda rol alan yönetmen Maiwenn Le Besco geçtiğimiz yıl bazı suçlamalarla gündeme geldi. Filmin yönetmeni, bir gazeteciye fiziksel saldırıda bulunmakla suçlandı. Medipart dergisinden Frnasız gazeteci Edwy Plenel'e bir restoranda saldırdığı belirtilen yönetmen, yerinden kalkıp Plenel'in saçından tutup yüzüne tükürdü ve hiçbir şey söylemeden restoranı terk etti.

Maiwenn, konuk olduğu Fransız talk show Quotidien’e bu olayın yaşandığını söyledi. Yönetmen gazeteciye tükürüp tükürmediği sorulduğunda, “Ona saldırdığımı doğruluyor muyum?” dedi ve uzun bir sessizlikten sonra “Evet” diye itiraf etti.

PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI
Ünlü yönetmen ve oyuncu, Fransız gazeteciye tükürdüğü için 400 euro para cezasına çarptırıldı. Yönetmenin Plenel'e sembolik olarak 1 euro, Mediapart dergisine ise 1500 euro ödemesine karar verildi.

DERGİ ESKİ EŞİNE YÖNELİK HABER YAPTI
Mediapart dergisinin yönetmene yönelik hiçbir haberi olmasa da dergi, yönetmenin eski eşi yönetmen Luc Besson'un birden fazla kadına tecavüz ettiğini iddia eden skandal bir hikaye yayınlamıştı.