Gündem
19 Mar 2011 08:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:08

GAZETECİNİN TELEFONU OPERASYONU BAŞLATTI! SALDIRIDA PKK İZLERİ!

İbrahim Tatlıses saldırısında aralarında 3 PKK'lının da bulunduğu 7 kişi daha gözaltına alındı.

İbrahim Tatlıses’e düzenlenen saldırının boyutları genişledi. 6 ay önce cezaevinden çıktıktan sonra aralarında 13 yıllık husumet bulunan Tatlıses’ten kan parası almak isteyen Abdullah Uçmak saldırıyla suçlanırken dün yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden üçünün PKK bağlantısı olması kuşkuları terör örgütüne de yöneltti. Uçmak’ın tetikçilere, “Saldırı için bana yardım ederseniz size 100 bin dolar vereceğim. Adam başı 25 bin dolar” diye teklifte bulunduğu bildirildi. Ersin A. ve arkadaşlarının da teklifi kabul etmesinin ardından ise plan hayata geçirildiği belirtildi.

Pazar günleri tatbikat

Polisin belirlemelerine göre, saldırı hazırlığı yapan 5 kişi, 3 hafta boyunca Pazar günleri saldırının gerçekleşeceği yere giderek keşif yaptı. Keşif sırasında iki kişi gözcü olarak görev yaparken Uçmak, Ersin A. ve Yunus A. isimli kişiler ise arabayla saldırının tatbikatını defalarca tekrarladı. Olay gecesi ise kiraladıkları araçla olay yerine gelen Uçmak ve beraberindekiler saldırıyı gerçekleştirdi.

Gazetecinin telefonu operasyonu başlattı

Pendik’teki evine giderek saklanmaya başlayan Uçmak, daha önceki yıllarda Tatlıses ile husumet yaşadığı için saldırının ardından teknik takibe alındı. Telefon konuşmalarında herhangi bir açık vermeyen Uçmak’ın, saldırıdan 1 gün sonra bütün ulusal gazeteleri aldığı ve olayla ilgili yazılan detayları takip ettiği belirlendi. Saldırıdan sonra Uçmak’ı telefonla arayan bir gazetecinin “Siz Tatlıses’in eski hasmısınız. Saldırı ile ilgili ne diyorsunuz?” diye sorması üzerine, deşifre olduğunu zanneden Uçmak kaçmak için hazırlıklara başladı. Uçmak’ın kaçmaya yeltendiğini anlayan istanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ise bir erken operasyonla Uçmak ve adamlarını gözaltına aldı. Ancak Uçmak ile birlikte saldırıyı gerçekleştirdiği ve aralarında tetiği çeken kişinin de olduğu öne sürülen 2 kişi kayıplara karıştı.

Tüfek göletten çıktı

Polis operasyonda olayda kullanıldığı düşünülen bir Kalaşnikof marka otomotik tüfeği de Uçmak’ın kız arkadaşının evinde ele geçirmişti. Ancak yapılan incelemede tüfeğin olayda kullanılmadığı ortaya çıkınca, polis Uçmak’ın olay günü kiraladığı aracın GPS kayıtlarına baktı. Olayın ardından aracın Ömerli Barajı yakınlarında bir göletin oraya gittiği anlaşılınca, bölgede dalgıç polislerin de yardımıyla arama yapıldı. 9 saatlik aramanın ardından bir Kalaşnikof tüfek bulundu. Yapılan balistik incelemede tüfeğin olayda kullanıldığı anlaşıldı.

3 PKK’lı sorguda

Şüphelilerden üçünün PKK ile bağlantı iddiaları nedeniyle sorgulanacakları ve bu nedenle ek gözaltı süresi alınarak mahkemeye sevklerinin gecikebileceği belirtildi.

Tetikçi yakalandı

Çalışmalarını hızlandıran polis dün istanbul ve Balıkesir’de operasyonlar düzenledi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gelen bilgi üzerine harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı bir eve baskın yaptı. Tatlıses’e yapılan saldırıya katıldığı ve tetikçilik yaptığı öne sürülen Ersin A. da operasyonda yakalanarak İstanbul’a gönderildi. İstanbul polisi de aynı saatlerde saldırının bir diğer kaçak şüphelisi Yunus A.‘yı gözaltına aldı. Uçmak ile birlikte saldırıyı düzenlediği iddia edilen bir şüpheli, saldırının bütün ayrıntılarını polise itiraf etti. Uçmak’ın Tatlıses’ten alacağı olduğunu söylerek kendilerine silahlı saldırı düzenlemeyi teklif etitğini anlatan şüpheli, “Daha önce de Tatlıses’ten kan parası aldığını gördüm. Sonra onu öldürmeyi planladığına inandım ve teklifi kabul ettim” dedi. Şüpheli, saldırı sırasında Abdullah Uçmak’ın da arabada olduğunu belirterek, “Tetiği Ersin çekti. Olaydan hemen sonra hızla Ömerli’ye bir gölete gidip tüfeği attık” diye konuştu.