Gündem
23 Mayıs 2014 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

Gazetecinin evine giren hırsıza 4 yıl 7 ay hapis!

Yabancı bir gazetenin Türkiye temsilcisi Hamdi Gökbulut’un evine giren hırsız 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya’da, yabancı bir gazetenin Türkiye temsilcisi Hamdi Gökbulut’un evine hırsızlık için girdiği güvenlik kameralarından belirlenen zanlıya, 4 yıl, 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Olay, geçen yıl Tarım Mahallesi'nde meydana geldi. Müstakil evde yaşayan yabancı bir gazetenin Türkiye temsilcisi Hamdi Gökbulut’un evine bir yıl içinde 5 kez hırsız girdi.

Evin penceresinden giren hırsız, Gökbulut’un evinden eşinin ziynet eşyaları dahil 200 bin liraya yakın parasını aldı. Hırsızı yakalamak için harekete geçen gazeteci Hamdi Gökbulut, evine güvenlik kamerası taktırdı.

Aralık ayında eşi ve çocuğu ile tatile giden Gökbulut, internet üzerinden evini kontrol etmek istedi. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler karşısında şoke olan Gökbulut, zanlının, beş yıllık arkadaşı A.Ç. olduğunu gördü. Gökbulut tatilini yarıda bırakarak Antalya'ya geri dönerken, güvenlik kamerası görüntüleri ile Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine başvurdu.

Kamera görüntülerini inceleyen polis, A.Ç.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan A.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10 gün cezaevinde kalan A.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti A.Ç’yi ‘bina dahilinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan' 2 yıl 13 ay 15 gün, ‘konut dokunulmazlığını ihlal etmek' suçundan 8 ay, ‘Sanığın üzerine atılı eylemi bir suç işleme kararı icrası kapsamında değişik zamanlarda birden çok kez yapmış olmasından TCK’nın 43/1 maddesi gereğince artırım yapılarak 10 ay toplam 4 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Öte yandan mahkeme heyeti, zanlı A.Ç’nin 5 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.