Gündem
07 Ara 2020 09:40 Son Güncelleme: 07 Ara 2020 10:36

Gazetecinin AK Partili belediye ile isim savaşı!

Gazeteci Nilay Örnek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla AKP’li Üsküdar Belediyesi’ne, kendi program ismi ve formatının kullanılması nedeniyle tepki gösterdi. Belediye, program hakkındaki ‘çalıntı’ yorumlarını sildi.

Gazeteci Nilay Örnek, Spotify ve iTunes üzerinden yayınladığı “Nasıl olunur” podcast programının isminin ve içeriğinin,  Üsküdar Belediyesi tarafından başka bir programda kullanılmasına tepki gösterdi.

Mart 2019’dan bu yana aynı isimde içerik üretip program yapan Nilay Örnek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “İnsanlar her şeyi, herkesi bilmek zorunda değil. Ha bir Google insana neler öğretiyor o ayrı, insan iş yaparken yapacağı formata, isme bir bakar bence” diye yazdı.

Programın belediye tarafından Youtube üzerindeki paylaşımının altındaki “çalıntı” olduğuna dair yorumlar ise silindi. Daha sonra videonun altındaki yorum bölümü ise belediye tarafından tamamen kapatıldı.

Nilay Örnek de yapılanlar karşısında, “Edepli davranmaya çalışıyorum ama inanılmaz bu yapılan. Perşembe gününden beri bu programın sanatçısına, konuğuna, belediyeye durumu iletiyorum. İletildi, görüldü. Nasıl Olunur isminde aynı formatta iki yıldır yaptığım ve 100’üncü bölümüne az kalmış bir podcast yayınım var. Ve aynısını yapmak şart mıdır” ifadelerini kullandı.

Örnek, yapım şirketinden ise kendisine, “Merhaba. Bilmiyorduk. Konuyla ilgileneceğiz. Teşekkürler bilgilendirme için” yanıtının verildiğini aktardı.

İşte o paylaşımlar: