Medya
06 Mar 2012 18:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

GAZETECİLİKLE SAVCILIK KARIŞTI; LİSTE HAZIRLAMAK GAZETECİLİK MİDİR?

Yeni Şafak'tan Osman Özsoy Taraf yazarı Mehmet Baransu'ya isim vermeden laf çaktı.

İşte o yazıdan bölümler;

"Çok güzel bir Kızılderili atasözü vardır. Der ki; "Sular yükselince, balıklar karıncaları yer... Sular çekilince de karıncalar balıkları... Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir... Çünkü kimin kimi yiyeceğine, 'suyun akışı' karar verir."
Bu sözde kilit ifade, suyun akışı.... Son günlerde şahit olduğumuz manzara karşısında, bireylerin, toplumların, milletlerin ve devletlerin yaşadığı sosyal gerçekliği, iniş ve çıkışı çok güzel ifade eden bu Kızılderili atasözü geliyor sıklıkla aklıma...

İNTİKAM KOKUSU ALIYORUM


Demek bu işler böyle olurmuş diye geçiriyorum içimden... 'Dün siz bizi yemiştiniz, şimdi sıra bizde' tamtamları çalıyor her bir yanda. 'Dün siz bize çakmıştınız, şimdi sıra bizde' nidaları yükseliyor dört bir yanda. İtiraflar, ihbarlar, suçlama ya da inkarlar gırla gidiyor. İntikam kokusu alıyorum havadan... Ve ben bunu doğru bulmuyorum.

DOSTUNU SATAN SATANA...

Yıllarca yan yana masalarda oturmuş 40 yıllık dostlar bile kalemlerinin ucunu bilemiş, birbirine çakma, birbirine laf sokma yarışında. Nice zamandır dostlarını satan satana... Dost düşmeye görsün, 'elinden tuttuğumu gören olursa ben de düşerim' diyen vefasızlar kaynıyor ortalıkta.

Twit'ler çivi gibi... Sözler zıpkın gibi... Nefret damlıyor dudaklardan ve kalem uçlarından... Seyircisi de pek bol bu tiyatronun... "Oh ne iyi dedin, ne iyi ettin, içimizin yağı eridi" şakşakçıları mevzilenmişler tribünlere...

Ben pek hoşnut değilim, ülkeyi sarmalayan şu iklimden. Allah'ü Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de, Maide Sûresi 8. Ayette şöyle buyurur:

"Bir topluluğa olan nefretiniz, sizi adaletsizliğe sevketmesin! Âdil olun..."

ADALET ÖLÇÜSÜ İYİCE KAÇTI

Ne dünkü Türkiye'ye kara çalmaktır niyetim, ne de bugün mükabele-i bilmisil anlayışıyla hareket edenlere kılıf aramak.

Adalet ölçüsü iyice kaçtı toplumun. Geriye dönük birkaç yıldan bahsetmiyorum, belki koca bir asırdan söz ediyorum. Kirler yığın yığın, dosyalar öbek öbek. Kimse masum değil bu ülkede.. Lütfen hep beraber birbirimize karşı adil olalım.

GAZETECİLİKLE SAVCILIK KARIŞTI

Gazetecilikle, savcılık ve hakimlik epey zamandır birbirine karıştı bu ülkede... Tutuklanacak gazeteci listeleri hazırlamak gazetecinin mi görevidir?

(...) Beraat kararlarını da, mahkumiyet kararlarını da nice zamandır gazeteciler verir oldu bu ülkede. Herkes elini vicdanına koysun ve ilk taşı en masum olan atsın. İçinizde, toplumu saran kir, pas, çamurdan azade olan ve hiç kirlenmeyen var mı?

BALTALARI GÖMELİM


Karşılıklı biraz insaf sahibi olalım ve Sayın Fethullah Gülen'in sıklıkla dile getirdiğ Hz. İsa örneğinden yola çıkarak, "taş atana taş atmayan, sövene sövmeyen, taşlamak isteyenlere de Yunusca bir ifade ile dövene elsiz, sövene dilsiz, kıranlara bile gönül koymayan" bir çizgi içinde hareket etmeye çalışalım.

Baltaları gömelim ve bir de bunu deneyelim ne dersiniz? Toplumdaki Yunus'ları çoğaltmanın kime ne zararı olur ki?