Gündem
29 Kas 2011 15:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

GAZETECİLİK 1000 GÜNDÜR TUTUKLU!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, tutuklu gazeteci Balbay için bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, artık cezaya dönüşen uzun tutukluluk sürelerini eleştirerek "Bugün cezaevlerinde 64 gazeteci tutuklu ve hükümlü olarak bulunuyor. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Nedim Şener, Ahmet Şık ve diğerleri...Onlar tutuklu yargılanan gazeteciler arasında birer simge haline geldiler. Ancak tutuklu olan Balbay veya Özkan değil, tutuklu olan ifade özgürlüğümüzdür. Basın özgürlüğüdür. Yargılanan özgür, bağımsız gazeteciliktir" dedi.

Sertel, İGC üyesi, gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın tutukluluk süresinin 1000 günü bulması nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. İGC merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım, Genel Sekreter Misket Dikmen, yönetim kurulu üyeleri Cemal Sevgi, Medat Şenay ve Ahmet Ahmetoğlu’nun yanı sıra İGC üyesi gazeteciler de katıldı.

Basın ve ifade özgürlüğünün simge ismi haline gelen CHP İzmir Milletvekili, İGC üyesi, gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın 1000 gündür ailesi, meslektaşları ve okurlarından uzak olduğunu vurgulayan Başkan Atilla Sertel, şunları söyledi:

"YASAL DÜZENLEME ŞART"


"Okul arkadaşım, meslektaşım, cemiyetimizin saygın üyesi Mustafa Balbay, 1000 gündür ailesinden, okurlarından, sevdiklerinden uzak. Henüz neyle suçlandığını dahi bilmeden 1000 gündür eşi Gülşah’tan, kızı Yağmur’dan ve oğlu Deniz’den ayrı. Oğlunun en güzel zamanlarında yanında olamadı ne yazık ki. Kızının karne sevincini paylaşamadı. Bayramlarda, özel günlerde ailesinden uzak kaldı. Türkiye’yi karış karış gezerek panellerde yüzlerce kişiye seslenen Mustafa Balbay, 1000 gündür okurlarından da uzak. Bugün çok sayıda gazeteci hapis veya para cezası ile yargılanıyor. Bu durum Türkiye’nin yüzünü kızartan bir hadise olarak tarihe geçiyor. Gazetecilerin yazdıkları nedeniyle yargılanması, tutuklanması kamu vicdanında derin bir yara açmıştır. Toplumun ve devletin en üst makamlarında da sık sık dile getirdiği gibi; uzun süren tutukluluk adeta bir cezalandırmaya dönüşmüştür. Bu konuda mağduriyetlerin giderilmesi için ivedilikle yasal düzenlenmeye gidilmesini istiyoruz. Mecliste yasal düzenlemeler yapılmadığı sürece ülkemizdeki demokrasi de tartışılmaya devam edecektir."


Başkan Atilla Sertel, toplantıda Mustafa Balbay’ın kendine yazdığı son mektubu da okuyarak, gazetecilerle paylaştı.