Gündem
30 Mayıs 2012 21:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

GAZETECİLİĞİN GİTTİĞİ NOKTAYI GÖSTERMESİ AÇISINDAN İBRETLİKTİR!

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Yeni Şafak yazarı Ali Akel'in 16 yıldır çalıştığı gazeteden kovulması üzerine bir açıklama yayımladı.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Atilla Sertel, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Akel’in Başbakan’ı eleştirdiği yazısı nedeniyle kovulmasını, “Bu olay; Başbakan’ın basına karşı tahammülsüzlüğünü ve basın ve ifade özgürlüğünden verilen her tavizin iktidar yanlısı, muhalif demeden gazetecilik mesleğini bekleyen tehlikeyi göstermesi açısından yaşanan pek çok örnekten biri olarak tarihe geçmiştir” sözleriyle özetledi.

Gazetecilere Özgürlük Platformu Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Akel’in önceki günlerde Başbakan Recep Erdoğan’a hitaben “Özür açıklanmaz, özür dilenir” başlığıyla kaleme aldığı yazısı nedeniyle 16 yıldır çalıştığı gazeteden kovulması üzerine bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle: 

“Meslektaşımız Ali Akel’in kovulmasıyla sonuçlanan bu son olay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştiriye tahammülsüzlüğünü, basın ve ifade özgürlüğüne saygısızlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Meslek örgütleri olarak her fırsatta dile getirdiğimiz demokrasinin ön koşulu basın ve ifade özgürlüğü tüm güvenceleriyle yerleşmediği sürece bu ve buna benzer olayların ardının kesilmeyeceği açıktır.  

Ali Akel’in 16 yıl boyunca çalıştığı gazetesinden -belliki yukarıdan gelen bir talimatla- tek kalemde işten atılması ‘İktidara yaranma çabasıyla, mesleğinin sorunlarına ve yazdıkları nedeniyle tutuklanan meslektaşlarına’ gözünü kapatan bazı gazetecilere de ders olacak niteliktedir. Bu olay bir kez daha göstermiştir ki; basın ve ifade özgürlüğünün teminat altında olmadığı bir ülkede yandaş veya muhalif kimse dokunulmaz değildir! Kolay kolay hiçbir şeyden tatmin olmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bundan sonra kime dokunacağının da ucu açıktır! 

Başbakan’ın tavrına ve tepkisine göre gazeteci – yazar kıyımı yapan tüm patronları olduğu gibi Yeni Şafak’ın yönetimini de kınıyoruz.”



Osmanlı’nın‘Çılgın Projeleri’ Birer Birer Hayata Geçiyor!

Taksim Projesi Start Alıyor!

216 Butik Çekmeköy’de 158 BinLiraya!


Metropol İstanbul’da Formula 1Heyecanı

Dore LifeProjesinde Fiyatlar 136 Bin Tl’den Başlıyor

Sultan Konakları’nda 2+1Daire 178 Bin Lira!

The İstanbul ResidenceYarın Görücüye Çıkıyor

LunaparkEtkinliği Düzenlendi!

Rings İstanbul’da 2+1 Daire 425 Bin Tl’ye!

Vialand Avm Eyüp 2013′Te Açılacak!

Enerji Verimli Binalar Bilgi Günü”

Çamlıca Tepesine Dev Cami

Glow 3′Te 223 Bin Liraya! SıfırFaizle!

Varyap Hollandalılar’aProjeleri Tanıttı!

75 Milyon İş Ortağımız Var

2b Öncesi Rekor Satış

1120 Lira Taksitle Daire!

2b Pastasına Göz Diktiler

Dönüşüme Maddi DestekVerilecek

ÖzelUçağıyla Gitti, Yarımsaatte Aldı Geldi

TapudairesineGitmeden Ödemenizin Yapıldığından Emin Olun!

Seda SayandanSosyalsorumluluk Projesi !

KentselDönüşüm’de Geridönüşüm Fırsatı!