Gündem
27 Ara 2012 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

GAZETECİLERİN YARDIMINA MESLEKTAŞLARI KOŞTU!

5 gündür süren şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarını haber yapmak isteyen gazeteciler zor anlar yaşadı

Adana'da 5 gündür süren şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan su baskınlarını haber yapmak isteyen gazeteciler zor anlar yaşadı

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Adana'da da hafta boyunca etkili oldu.

Yağmurun aralıksız 5 gün boyunca devam etmesi nedeniyle Adana'nın merkez Yüreğir, Çukurova, Sarıçam ve Seyhan'da çok sayıda mahallede ev, iş yeri ve yolları su bastı. Evinde mahsur kalan vatandaşları haber yapmaya çalışan basın mensupları da zor anlar yaşadı.

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmurda bir taraftan fotoğraf makinesini, kamerasını korumak için çaba sarf eden basın mensupları, bir taraftan da vatandaşın çilesini dile getirmek için çekim yapmaya çalıştı.

Bu arada mahalle sakinleri basın mensuplarını su basan evlerine çağırdı.

Göle dönen yoldan geçip eve ulaşmak zorunda kalan basın mensupları hayatı pahasına sudan geçerek eve ulaşmak istedi.

Ancak İhlas Haber Ajansı Muhabiri Fatih Keçe ile Doğan Haber Ajansı Muhabiri Çilem Anıtkan göle dönen yoldaki sudan karşıya ulaşmaya çalışırken beline kadar gelen suyun içine düştü.

Basın mensuplarının imdadına ise o an yakınlarında olan arkadaşları yetişti.

Suya düşen basın mensuplarının makineleri kullanılamaz hale geldi. Buna rağmen basın mensupları, vatandaşın evine giderek su baskınlarını görüntüleyip onların sorunlarını dile getirdi.

Anıtkan, suya düştüğü için bütün elbiselerinin ıslandığını fotoğraf makinesini son anda kurtardığını belirterek, "Gazetecilik böyle bir meslek. Herkesin kaçtığı yere gitmek zorundasın. Bomba patlar herkes kaçar oradan ama sen oraya gidip haber yapmak zorundasın. Sel, su baskını olur sen oraya gitmek zorundasın. Bu çok zor ve meşakkatli bir meslek. Bu sanırım basın mensuplarının en zor görevi olsa gerek" diye konuştu.