Gündem
25 Nis 2013 23:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

GAZETECİLERİN OYLARIYLA SEÇİLDİ; İŞTE YENİ BASIN KARTI!

Yeni basın kartı ile birlikte basın trafik kartında da bazı değişiklikler gerçekleştirildi.

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ilk kez hayata geçirilecek bir uygulama ile Basın Kartı’nın yeni şeklini, basın mensuplarının katıldığı oylama ile belirledi.
 
Sahte kullanımların önüne geçmek için Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, gazetecilik mesleğini yerine getiren medya mensuplarının çalışmalarını kolaylaştırmak için Basın Kartlarını toptan yeniledi.
 
GAZETECİLER SEÇTİ

 
Bugüne kadar belirli aralıklarla değiştirilen Basın Kartı için bu yıl ilk kez farklı bir uygulama gerçekleştirildi.

Basın Kartı, medya kuruluşları ve basın mensuplarından gelen istekler doğrultusunda, tertip, dizgi ve baskı olarak Genel Müdürlük personeli tarafından yeniden değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda kartlar uluslararası standartlara uygun olarak üç farklı versiyon olarak yeniden hazırlandı. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel kart seri numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan grubu gibi kişisel bilgiler bulunuyor.
 
GENEL MÜDÜRLÜKTEN AÇIKLAMA
 
Değişiklik sonrası Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Yeni basın kartı ile birlikte basın trafik kartında da bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Basın mensuplarının yoğun talepleri doğrultusunda, bir yıldır kullanımda olan basın trafik kartlarının ön yüzünde bulunan fotoğraf ve kimlik bilgileri kaldırıldı. Kimlik bilgileri arka yüze eklenirken yeni trafik kartlarında fotoğraf kullanılmayacak.
 
Oylamamıza katılan, önerileri ve değerlendirmeleri ile bizlere çalışmamızda katkı sağlayan ve bu sürecin içerisinde yer alan tüm basın çalışanlarına teşekkür ediyoruz." denildi.

İŞTE YENİ BASIN KARTI




İŞTE YENİ TRAFİK BASIN KARTI: