Gündem
18 Mar 2015 11:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Gazetecilerin dergisi Journo yola çıktı

Gazeteciler Sendikasının yeni dergisi Journo yayın hayatına başladı.

Sendikanın işyeri temsilcileri aracılığıyla medya çalışanlarına ücretsiz ulaştırdığı dergi farklı içeriğiyle dikkat çekiyor.

İlk sayısında Aslı Aydıntaşbaş’ın Yunanistan izlenimlerine, Elif İnce’nin Gazeteci Heather Brooke röportajına, A. Ömer Türkeş’in gazeteci romanları derlemesine, Sarphan Uzunoğlu’nun dijital yayıncılık dosyasına, Mehveş Evin’in Sri Lanka gözlemlerine ve Aydın Engin’in TGS ile kişisel tarihine yer veren Journo iki ayda bir yayımlanacak.

‘Genç, güleryüzlü ve dünyalı’ bir dergi yapmak istediklerin belirten Yayın Yönetmeni Mustafa Kuleli, TGS’nin kamuoyuna seslenen diğer araçlarıyla sansür ve baskılara dikkat çekmeyi sürdüreceğini, Journo’nun ise daha ziyade gazeteciliğin niteliği, geleceği ve meslek içi tartışmalarla ilgileneceğini söyledi.

Deneyimli gazeteciler Tuğrul Eryılmaz ve Esra Arsan’ın Yayın Danışmanı olduğu Journo’nun Yayın Koordinatörü Sarphan Uzunoğlu, Görsel Yönetmeni Uğur Güç. İki bin adet basılan derginin online versiyonuna journo.tgs.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.