Gündem
16 Ara 2010 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

"GAZETECİLERE VERİLEN CEZALAR TÜRKİYE'NİN HAYRINA DEĞİL!"

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin haberleri nedeniyle ceza almalarının Türkiye için hiç de iyi olmayacağını söyledi.

Gazetecilerin haberleri nedeniyle ceza almalarının Türkiye için hiç de iyi olmayacağını belirten Gül, Adalet Bakanı ile görüştüğünü ve yasal düzenleme için sona gelindiğini açıkladı 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin yazdıkları haberler nedeniyle ceza almaları konusunda, “Türkiye için iyi olmaz”dedi. Memleketi Kayseri’deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili “Siyasetçi olsam, söylenecek çok şey olurdu. Kendimi tutayım” diyen Gül, sadece, “Benim için Kayseri örnek bir şehirdir” değerlendirmesinde bulundu.

BİLİMSEL KATMA DEĞİL: Gül, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödül Töreni sonrasında verdiği resepsiyonda soruları yanıtlarken gazetecilere haberleri nedeniyle ceza verilmesi konusunda “Dışarıda bu konular söylenmeden kendi kendimize sormayacak değiliz. Dışarıyla yüzleşmeden de problemi biliyoruz” diye konuştu. Gül, şöyle konuştu: “Adalet Bakanı’na da söyledim. Çalışmalar epeyce ilerledi. Türkiye için iyi olmaz. Türkiye’nin yücelmesi, bilimsel faaliyetlerde katma değer sağlamasıyla ilgili. Hardware, software gibi demokrasi, hukuk, özgürlük deyince gazeteciler de içine giriyor. Demokrasi, hukuk, ifade özgürlüğü, şeffaflık, olmayınca ekonomik kalkınma eksik kalıyor.”