Gündem
02 Mayıs 2014 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Gazetecilere telefon yasağı kalktı!

Dışişleri Bakanlığı’nda 13 Mart’ta yapılan Suriye konulu güvenlik zirvesinin sızdırılmasının ardından alınan güvenlik önlemleri kapsamında gazetecilere getirilen telefon yasağı kaldırıldı.

18 Nisan’da Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına telefonları ile alınmayan gazetecilerin bugün bakanlığa telefonla girişlerine izin verildi.

13 Mart’taki zirvenin internet üzerinden sızdırılmasının ardından Bakanlık’ta alınabilecek tedbirler konulu bir dizi toplantı düzenlenmiş, ardından da ilk aşama olarak temizlik ve güvenlik personelinin telefonla bakanlığa girişleri yasaklanmıştı. Dışişleri Bakanlığı’na gelen ziyaretçilere de ana nizamiyede telefonlarını teslim etme zorunluluğu getirilmişti. Gazeteciler bireysel ziyaretlerdeki uygulamanın, basın toplantılarında da yapılmasına görevlerini engellediği gerekçesiyle tepki göstermişti.

18 Nisan’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati’nin ortak basın toplantısı öncesinde başlatılan gazetecilerin telefonunu toplama uygulaması bugün Davutoğlu, Umman Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Yusuf bin Alavi’nin ortak basın toplantısında  uygulanmadı.