Gündem
19 Oca 2012 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

GAZETECİLERE SİLAHLI SALDIRIYA KINAMA!

Atilla Sertel, gazeteciler Yunus Emre Çınar, Aydın Çetinkaya ve Barış Can Şahintaş'ın silahlı saldırıya uğraması nedeniyle açıklama yaptı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, gazeteciler Yunus Emre Çınar, Aydın Çetinkaya ve Barış Can Şahintaş'ın silahlı saldırıya uğraması nedeniyle açıklama yaptı, yetkilileri göreve çağırdı.

İşlerini bitirdikten sonra gece 00.30 gibi evlerine dönen İzmirli üç gazeteci yolda maddi hasarlı kaza geçirdi. Haber Türk Gazetesi muhabiri Yunus Emre Çınar'ın kullandığı araç, Abdülrezzak A.'nın kullandığı jiple çarpıştı. Kazanın ardından cipteki iki kişi, muhabir ile tartışmaya başladı. İddiaya göre bu sırada Abdülrezzak A., telefonla arkadaşlarını arayarak kaza yaptığı yere gelmelerini istedi. Kısa süre sonra başka bir araçla olay yerine gelen 4 arkadaşı ile birlikte Abdülrezzak A., araçlarından aldıkları sopa ve joplarla muhabirlere saldırdı. Bu sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi silah kullandı. Üç el ateş eden silahlı saldırganın tabancasından çıkan kurşunlardan biri Yunus Emre Çınar'ın sol bacağına isabet etti. Kurşunlardan biri de muhabirlerden Aydın Çetinkaya'nın sol bacağını sıyırdı.

Bu şehir eşkıyalarının kimden cesaret aldığını merak ettiğini söyleyen TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, şunları söyledi:

"Saldırıya uğrayan üç arkadaşımız da henüz meslek yaşamlarının başlangıcında olmalarına rağmen, genç, çalışkan, saygılı ve çevrede sevilen gazetecilerdi. Görevden dönen arkadaşlarımızın şehir eşkıyaları tarafından üstelik de trafik polisinin yanında saldırıya uğramaları asla kabul edilemez. Bu insanlar nereden veya kimden cesaret bulup da gazeteci arkadaşlarımıza tekme tokat saldırmışlardır, yetmemiş kurşun sıkmışlardır. İzmir başı boş serserilerin elini kolunu sallayarak silahları ile gezdiği bir kent asla olmamıştır, olması da kabul edilemez. Bu kentte silah araması en son ne zaman yapılmıştır, bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nün açıklama yapması gerekmektedir.

Bu talihsiz olay bir kez daha göstermiştir ki, şehrimizde güvenlik zaafiyeti vardır. Birileri istedikleri zaman başka birilerinin canına kastedebilmektedir.

Genç gazeteci arkadaşlarımız Yunus Emre Çınar, Aydın Çetinkaya ve Barış Can Şahintaş'a geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bu şehir eşkıyalarının gerekli en ağır cezayı almaları için yetkilileri göreve çağırıyorum."