Gündem
02 Haz 2012 16:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:43

GAZETECİLERE METRİS'TE MAGANDA DAYAĞI!

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde önceki akşam görülen “şike davası” sonrasında medya mensupları saldırıya uğradı.

Metris Cezaevi’nin önüne tahliye edilecek Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Haldun Şenman, Sami Dinç ve Bülent İşçen’i çekmek için bekleyen medya mensupları saldırıya uğradı. Kamerası kırılan medya mensubu şikayetçi olurken, polis saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan kişinin kimliğini belirlemeye çalışıyor.

Tahliye edilecek 5 kişinin yakınlarını görüntüleyen medya mensuplarının yanında duran 34 TN 6674 plakalı siyah renkli Transporter marka minibüsten inen kimliği belirsiz bir kişi “Herşey sizin yüzünüzden başladı. S… gidin O… çocukları” diye küfür ettikten sonra DHA’nın ödüllü kameramanı Çağatay Kenarlı’nın sırtına yumruğu indirdi. Hırsını alamayan maganda biraz ilerde duran DHA’nın deneyimli muhabiri Sefa Kıdık’ın kafasına da yumruğu indirdi. Çevresinde dövecek başka medya mensubu arayan öfkeli adam, “Ben DHA değil İHA kameramanıyım” diyen Onur Turan’ın üzerine yürüdü.

Bu sırada kaçmaya başlayan Onur Turan’a da darbe indiren gözü dönmüş maganda öfkesini İHA muhabirinin Panasonic marka kamerasından çıkardı. Kamerayı 3 kere yere atan ve kullanılmayacak hale getiren magandanın minibüsten inen arkadaşları “Yapma Coşkun” diye bağırmaları üzerine 35 yaşlarındaki kişi cezaevinin önünde duran arkadaşlarının yanına gitti. Darp mağduru 3 medya mensubu, “115 Polis İmdat” telefonuna olayı bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler, yetersiz kalacakları kanaatine varınca takviye ekip talep etti. Olay yerine gelen 3 ekip otosundaki polis memurları yaptıkları incelemede şahsı bulamadı. Bunun üzerine 3 gazeteci soluğu Atışalanı Polis Merkezi’nde aldı. DHA kemeramanı Çağatay Kenarlı ile DHA muhabiri, vucütlarında hasar oluşmadığı ve kıralan malzemeleri bulunmadığı için davacı olmazken, İHA kameramanı Onur Turan şikayetçi oldu.

Arkadaşlarının Coşkun diye hitap ettiği magandanın Fenerbahçe Spor Kulübü’nün alt yapısında görev yapan bir yönetici olduğu iddia edildi.