Politika
07 Mayıs 2022 13:09 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2022 13:36

Gazetecilerden İmamoğlu’na ‘vız gelir tırıs gider’ tepkisi! ‘Kimse bu kibirli dili kabul etmez…’

Ekrem İmamoğlu'nun Rize ve Trabzon'u kapsayan gezilerinden gazetecilerle otobüs içerisinde verdiği fotoğrafa tepkiler sürüyor. Özellikle gazeteci Nagehan Alçı üzerinden eleştirilerin odağında olan Ekrem İmamoğlu, son olarak dün yaptığı açıklamada "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil." demişti. İmamoğlu'na gazetecilerden de tepki geldi.

Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisine gazeteci Nagehan Alçı'yı da davet etmesinin yankıları sürerken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam Deniz Gezmiş'i Anma Gecesi'nde konuştu ve kendisine yönelik eleştirilere çok sert cevap verdi. İmamoğlu kamuoyunda tartışma yaratan İBB otobüsündeki fotoğraf hakkında, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Benimle aynı düşündüğünü söyleyen, anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir. Ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdığının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde. Farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil." dedi.

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Şunun için bunu söylüyorum. Bu kadar büyük idealleri, olayları bu heyecanla konuşurken küçük detaylar üzerinden o davayı güden insan... Ya da yarın başka bir dostumuzun başına gelebilir, fark etmez. Ya bu insan ne yapmak istedi? Daha anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum."

CÜNEYT ÖZDEMİR: SİYASİ FELAKET

Ekrem İmamoğlu’nun ‘vız gelir tırıs gider’ şeklindeki söylemi sosyal medyada büyük tepki çekti. Gündem olan sözlere gazetecilerden de eleştiri geldi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İmamoğlu'nu eleştirdi ve "'Vız gelir tırıs gider'... 'akıllı ol'... Olmadı. Yakışmadı. Zaten itiraz edilen bu dildi. Bu yüzden pek çok kişi inandı oy verdi. Hatta verecekti... Kimse bu kibirli dili kabul etmez! Acilen bir düzeltme yapılmazsa geri dönülmez bir siyasi felakete doğru gidiliyor..." ifadelerini kullandı.

 

MUSTAFA HOŞ: KİBİR DOLU AÇIKLAMA

Gazeteci Mustafa Hoş da, "Bence ruh hali hiç iyi değil. hala aynı kibirle tehdit ediyor. daha acayibi tayfun kahraman, can atalay şu an hapisteyse otobüsüne aldığı/almayı düşündüğü kişiler sayesinde de oradalar. kabataş yalanının tetikçisiydi uğruna kırıp döktüğü kişi. imamoğlu ne yaşandığını da saptırıyor. tepki/eleştirilerde dozu yükselten önce danışmanının üstenci konuşması ve bir tetikçiyi gazeteci diye pazarlamasıydı. sonra kendisinin kibir dolu açıklamaları geldi. şimdi de tehdit ve parmak sallıyor.tepkiler o zaman isyana dönüştü." paylaşımında bulundu.

MEHMET DEMİRKOL: NE VIZ GELİR NE TIRIS GEÇER

Mehmet Demirkol ise yaptığı paylaşımda, “Ne vız gelir ne tırıs geçer...” ifadelerine yer verdi.

 

UĞUR GÜRSES: EN SON ALBAYRAK’TAN DUYMUŞTUK

İmamoğlu’na tepki gösteren bir diğer isim Uğur Gürses oldu: “En son Albayrak'tan duymuştık "vız gelir tırıs gider" sözünü. Ülke ekonomisi için uyarı sinyali de olan ülke kredi notu düşürüldüğünde söylemişti. Sonra bakan olup yönetmeye başladı, krizlerin en büyüğüne yol açtı.”

 

MEMDUH BAYRAKTAROĞLU: SEN BİZZAT SORUNUN TA KENDİSİYMİŞSİN

Memdur Bayraktaroğlu da İmamoğlu’na tepki gösterdi: “İmamoğlu'ndan fotoğraf eleştirilerine: "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" Yürrü koçum anca gidersin. Yahu İstanbullu seni çaresizlikten seçti ama meğer sen bizzat sorunun ta kendisiymişsin.”