Gündem
05 Mar 2019 10:29 Son Güncelleme: 05 Mar 2019 10:36

Gazetecilerden Faruk Bildirici'siz Hürriyet'e tepki yağdı

Hürriyet’in okur temsilcisi Faruk Bildirici’nin artık gazetede yazmayacak olmasına çok sayıda gazeteci Twitter üzerinden tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesi okur temsilcisi Faruk Bildirici’nin bugünkü  "Ayrılık zamanı" başlıklı yazısıyla gazeteyle yollarının ayrıldığını kamuoyuna duyurmasının ardından sosyal medyadan çok sayıda tepki geldi.

Faruk Bildirici’nin gazeteci kimliğiyle medyadaki yerinin önemine dikkat çeken gazeteciler, Bildirici’nin eksikliğinin Türkiye medyası açısından önemli bir kayıp olduğuna vurgu yaptılar.

Paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle:

Erol Önderoğlu:

Hürriyet gazetesi, Okur Temsilcisi Faruk Bildirici ile yollarını ayırdı. Gazeteye ancak “kendinize yazık ettiniz” denir. Eleştiri/özeleştirisiyle okurları & meslektaşlarına karşı daima dürüst & açık diyalog içinde oldu. Çok teşekkürler Faruk Bey!

Aysel Alp:

Mesleğimize kattıklarınız için sonsuz teşekkürler. Sizinle çalışma fırsatı bulduğumuz için çok şanslı olduğumuzu biliyoruz. Öylesine üzgünüz.

Ferhat Boratav:

Faruk Bildirici gazetenin, bizlerin vicdanı oldu. Ama susmaz.

Mine Söğüt:

Hürriyet Faruk Bildirici’yi mesleğini en doğru şekilde yapmakta inat ettiği için işten çıkarttı o yüzden aslında gazetecilik kazandı. Tekelleşen medyanın neye tahammül edemediği, dolayısıyla da aslen neye hizmet ettiği de bu vesileyle bir kez daha en net biçimde kayda geçti.

Murat Aksoy:

İnsanın artık şaşırmaması hiçbir şeye, her şeyi kanıksaması, ne acı... Değerli meslek büyüğüm Faruk Bildirici de artık işsiz.

Deniz Zeyrek:

Aynı binada, aynı gazetede çalışmaktan onur duyduğum, çok şey öğrendiğim, çalıştığı yere değer katan bir gazetecidir Faruk Bildirici. Sadece Hürriyet’e değil, Türkiye basınına katkısı sıralamakla bitmez. Yolun açık olsun Faruk Ağabey.

Yaşar Seyman:

Gazeteci Faruk Bildirici’yi gönderen Hürriyet Gazetesi kaybetti.. O usta bir kalem olduğu için kitaplarını özleyen okurlar kazanacak.. Yaz dostum yaz, bu gürültü de geçer...

Osman Köse:

Hürriyet gazetesinde Faruk Bildirici çöldeki vaha gibiydi. İyice çölleşen medya sektöründe gazetecilere yer yok artık. Havuz medyasının patronları gazeteci değil vakanivüs istiyor. Gazetecisiz gazete çıkarmak istiyor.

Özlem Akarsu Çelik:

Hürriyet adına büyük bir kayıp! Faruk Bildirici‘nin üretmeye devam edeceğine eminim. Yolunuz açık olsun Faruk Bildirici.

Ümit Kıvanç:

Faruk Bildirici’nin de -ombudsman konumunda- olmadığı bir Hürriyet’in gazete muamelesi görmesi artık çok zor.

Elif Ilgaz:

Faruk Bildirici’nin Hürriyet ile yollarının ayrılmasına şaşırdım desem yalan olur. Ana akımda kalan son gazetecilerdendi. Mesleğimizin ahlaklı, vicdanlı, dürüst kalemlerinden... Umarım gazeteden ayrılması yeni kitaplar yazmasına vesile olur. Yolu açık olsun...

Ümit Alan:

Hürriyet gazetesinin hiçbir zaman inançlı bir okuru olmadım, hele ki 1994 sonrası ayrı fasıladır ama oralarda da ağırlığı olan isimler oldu. Ben onları pencereden esen rüzgara karşı uçuşmaya teşne kağıdı masada tutabilen isimler olarak gördüm. Faruk Bildirici onlardan biriydi.

Aslı Şafak:

Saygın ve gerçek bir gazeteci daha veda etti. Mesleğini sürdüreceğine inancım tam. Yolun açık, hayat sana adil olsun.

Bülent Mumay:

Tüpçü medyası, Faruk Bildirici'ye de dayanamamış. Ülkenin en iyi gazetecilerinden biri ile yollarını ayırmış. 31 Mart sonrası kapatılacak propaganda bültenlerinin uçakta kombinesi olan trollerine Hürriyet'te yer açıyorlar herhalde.

Fatih Polat: 

Faruk Bildirici Hürriyet gibi zor bir yerde, çok iyi ombudsmanlık yaptı. Bu mesleğimiz açısından bir övünç, bir başarı hikayesidir. Yolu açık olsun. Mesleğimiz açısından nice iyi işlere imza atacağından şüphem yok.

Uğur Dündar:

Faruk Bildirici, gazetecilik okullarında anlatılan, filmlerde seyircilerin beğenilerini kazanan gazeteci örneklerinden farksız, gençlere her bakımdan model olabilecek değerli bir meslektaşımızdır. Kovulması ona verilmiş en anlamlı ödüldür!..