Gündem
02 Mayıs 2014 20:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Gazeteciler yarın basın özgürlüğü için yürüyecek

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle Cağaloğlu'nda saat 11.00'da yürüyüş düzenleyecek.

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nu (GÖP) oluşturan 94 basın kuruluşunun düzenlediği Dünya Basın Özgürlüğü Günü Yürüyüşü, yarın Cağaloğlu saat 11:00'de Cağaloğlu Meydanı'nda yapılacak. 
GÖP'ün yaptığı açıklamaya göre; yürüyüş 3 Mayıs basın özgürlüğü gününü kutlamaktan çok, başta MİT yasası, tutuklu gazeteciler, mali baskılar, işsizlik, telefon tacizleri, yayın yasakları ve sosyal medyadaki yasaklamalar gibi sorunların dile getirileceği bir yürüyüş olacak. 
Platform'dan yapılan açıkmada şu ifadelere yer verildi:
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, Freedom House tarafından hazırlanan Basın Özgürlüğü Raporu’nda; Ülkemizin, "Kısmen Özgür" kategorisinden, "Özgür olmayan" kategorisine düşürülmesi demokrasimiz açısından da ne denli zor bir dönemden geçtiğimizin kanıtı olmaktadır.
1 Mayıs gösterilerinde çok sayıda gazetecinin yaralandığı da göz önüne alındığında, gazetecilerin özgürlükleri için her zamankinden daha çok dayanışmaya ihtiyaçları olduğu gerçeği ortaya çıkmaktadır. Gazetecilere Özgürlük Platformu; bu çerçeve içinde tüm basın kuruluşlarına ve gazetecilere Cağaloğlu'nda buluşma çağrısı yapmıştır.