Gündem
17 Oca 2014 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan seçim atağı!

Yerel seçimler öncesi başlatılan operasyonlar tartışılırken Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan (GYV) dikkat çeken bir hamle geldi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, seçimlerde AK Parti karşıtı kampanya için topyekûn mücadele kararı aldı. Vakıf, Karadeniz'de vakıf yöneticileri ve üyeleriyle birlikte toplantılar yaptı.

Yerel seçimler öncesi başlatılan operasyonlar tartışılırken Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan (GYV) dikkat çeken bir hamle geldi. Vakıf, önceki gün Karadeniz Bölge toplantısı gerçekleştirdi. Genel merkezden gelen yöneticiler, Trabzon’da 8 ilin vakıf yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi. Cemaate ait bir öğrenci yurdunda yapılan sohbet toplantısında yerel seçimlerle ilgili kritik kararlar alındığı iddia edildi.  

İKİ AŞAMALI TOPLANTI 
Akşam gazetesinin iddialarına göre; toplantı Karadeniz bölgesindeki vakıf temsilcileri ile 2 aşamalı olarak gerçekleşti. Saat 14.00 ila 16.00 arasında Trabzon, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerinden gelen üyelerle yapılan toplantının ardından saat 19.00’dan sonra da Samsun, Ordu ve Giresun temsilcileriyle bir araya gelen vakıf yöneticileri yerel seçimlerde izlenecek politikaları anlattı. Toplantıya katılan çoğunluğu işadamı, doktor, müteahhit gibi nüfuzlu üyelere, yerel seçimler öncesi izlenecek yol aktarıldı. AK Parti iktidarına gönül verilse de yerel seçimlerde kesinlikle destek olunmaması ve topyekûn mücadele edilmesi istendi.

KESİNLİKLE DESTEK OLMAYIN 
Toplantıda üyelere, “İktidar partisinde il ve ilçe yönetimlerinde olanların görevlerinden ayrılmasında fayda var” kararı iletildi. Üyelerden daha önce AK Parti'ye hizmet edenlerin görevlerinden istifa etmelerinin uygun olacağı iletildi.

GAZETELERE ABONE KAZANDIRIN
Toplantıda özellikle yeni süreçte medyanın etkisinin önemine dikkat çekilerek vakfa yakın gazetelere yeni aboneler kazandırılması için geniş çaplı çalışma yapılmasının da istendiği öğrenildi. Aralarında doktor, işadamı, akademisyen ve bölgenin nüfuzlu insanlarının bulunduğu bazı üyelerin bu talepler doğrultusunda “Arada kaldık” diyerek rahatsızlıklarını dile getirdiği iddia edildi. Bulundukları yerlerde sözleri geçen bazı üyeler, AK Parti karşısında alınacak tavrın kendilerine karşı negatif bir tutuma dönüşeceği endişesini taşıyor. Cemaate bağlı bir öğrenci yurdunda yapılan toplantıda üyeler, seçimlere karşı alacakları tavrın ne olacağı konusunda birbiriyle tartışıyor.