Gündem
14 Nis 2010 20:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NDAN BİRLİKTE YAŞAMA ÖDÜLLERİ! KİMLER ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ?

Birlikte yaşam kültürüne ve sosyal barışa katkısı olmuş kişi ve kuruluşlara 'Birlikte Yaşama Ödülleri' veriliyor.

Bilimsel Çalışma/ Edebiyat/ Medya (Tüm kişisel ve kurumsal ürünler)/ Toplumsal alanda örnek davranış veya girişimler/ Görsel, İşitsel sanatlar ve sahne sanatları/ Spor olmak üzere 6 kategorilerinde verilecek ödüllerde 2009 yılı içerisindeki çalışmalar dikkate alındı.
 
Türkiye’nin önde gelen isimlerinden oluşan Seçici Kurulda şu isimler yer aldı; Ediz Hun (Sanatçı), Garo Mafyan(Sanatçı), Hilmi Yavuz (Yazar),   Hüseyin Hatemi (İstanbul Üniv. Hukuk Fak. Öğr. Üyesi), İbrahim Betil (Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu başkanı), İbrahim Kâfi Dönmez (Marmara Üniv.  İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi), Mario Levi (Yazar), Metin Tarhan (Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı), Ömer Laçiner (Birikim Dergisi Yayın Yönetmeni/ Yazar), Tayyar Altıkulaç (Diyanet İşleri eski başkanı), Ümit Fırat (Yazar)
 
 Birlikte Yaşama Ödülleri hakkında açıklama yapan Vakıf Başkanı Mustafa Yeşil  şunları  söyledi;
 
’Birlikte yaşam kültürümüze ve sosyal barışımıza katkısı olmuş kişi ve kuruluşları teşvik etmek, nazara vermek amacı ile böyle bir ödüle ihtiyaç hissettik.
 
Toplumumuzun farklı kimlikleri düşman gören bir anlayış tarafından sürekli çatışmaya çekildiğini gözlemliyoruz. Farklılıklara saygı çerçevesinde toplumsal dokumuzun güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.
 
Öncelikle seçici kurulun iyi belirlenmesi gerekiyordu. Bu sebeple farklı toplusal kesimlerden saygın isimlere bu teklif götürdük ve jüriyi oluşturduk.
 
www.odul.tc adresinden kamuoyu yoklaması yaptık ve sonuçlarını jürinin önüne koyduk. Seçici kurul tamamen özgür bir şekilde ödül alacakları belirlediler. Biz vakıf olarak toplumsal katmalarımızı temsil eden bu jürinin tercihine saygı gösterdik, herhangi bir teklimiz olmadı. Birlikte yaşam kültürü de zaten bunu gerektirir’.
 
Ödül töreni T.B.M.M Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin’in katılımları ile 17 Nisan 2010 Cumartesi günü saat 18.00 de Harbiye İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek