Gazeteciler 'Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları' için Adıyaman'da toplandı

Adıyaman'da Kahta Kaymakamlığı'nın düzenlediği 'Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları'nı takip etmek için birçok gazeteci kente geldi. Gazeteciler Adıyaman'ın yemeklerini, kültürünü, tarihini ve doğasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Gazeteciler 'Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları' için Adıyaman'da toplandı - Sayfa 1

Adıyaman’da Kahta Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları’nı takip etmek üzere kente giden gazeteciler Adıyaman’ın tarih, doğa, yemek ve kent kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı.

110
Gazeteciler 'Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları' için Adıyaman'da toplandı - Sayfa 2

GAZETECİLER TARİH VE HUZURUN ŞEHRİNE HAYRAN KALDI

Kahta Kaymakamlığı, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Oses Çiğköfte işbirliğiyle düzenlenen festivali yakından takip eden gazeteciler kente büyük hayranlık duydu.

210
Gazeteciler 'Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları' için Adıyaman'da toplandı - Sayfa 3

GAZETECİLERDEN NEMRUT ÇIKARMASI

Dünyaca ünlü şeflerin hünerli ellerinden çıkan lezzetli yemekleri tatma fırsatı da bulan yaklaşık 20 gazeteci, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'ndaki Kommagene Krallığı dönemine ait tanrı heykellerini yakından görmenin mutluluğunu yaşadı.

310
Gazeteciler 'Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları' için Adıyaman'da toplandı - Sayfa 4

Eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Perre Antik Kenti, Tarihi Tuz Hanı, Keleş Konağı gibi tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra Adıyaman Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Fuarı’nı da gezen gazeteciler, OSES Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar’ın yoğurduğu çiğköftenin de tadına doyamadı.

410