Gündem
01 Şub 2013 17:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:42

GAZETECİLER TUTUKLU MESLEKTAŞLARI İÇİN YÜRÜYECEK!

Gazeteciler, 4 Şubat Pazartesi Silivri'de görülecek KCK Basın Davası öncesi Taksim'de yürüyecek!

Gazeteciler, 4 Şubat Pazartesi Silivri'de görülecek KCK Basın Davası öncesi 2 Şubat Cumartesi akşamı Galatasaray'dan Taksim'e bir yürüyüş gerçekleştirecek.

"Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük" istemiyle yapılacak yürüşün çağrı metni şöyle:

"KCK Operasyonu" adı altında düzenlenen siyasi soykırım operasyonu kapsamında 20 Aralık 2011 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan 36 gazeteciden 32'si hala cezaevinde.
Meslektaşlarımız, 4 Şubat Pazartesi günü Silivri'de bir kez daha hakim karşısına çıkacak. 32 gazetecinin 13 aydır cezaevinde tutulmasının 'delilleri'n tamamı ise, gazetecilik ile yaptıkları her şey.

AKP iktidarı, tüm muhalifleri susturma, sindirme ve yok etme planı kapsamında gazetecileri de cezaevinde tutmaya devam ederken, medyası eliyle hedef tahtasına yeni isimleri koyuyor. Her yeni gelen gün, "Sıra Kimde" sorusunu gündeme getiriyor.

Biz Gazeteciler ise, sıranın kimde olduğuna bakmaksızın, gerçeğin peşini bırakmayacağımızı, teslim olmayacağımızı duyurmak için yürüyoruz.

Biz Gazeteciler, tutuklu meslektaşlarımızın gazeteciliklerine tanığız. "Zindanlar boşalsın, gazetecilere özgürlük" demek için bir kez daha sokağa çıkıyoruz.

Herkesi, 2 Şubat'ta Galatasaray'dan Taksim'e yapacağımız "Tutuklu Gazetecilere Özgürlük" yürüyüşüne bekliyoruz.