Gündem
11 Mayıs 2015 08:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Gazeteciler son anda büyük tehlike atlattı!

Uluslararası koalisyona ait uçaklar bu sabah Salih'in Sana'nın merkezinde bulunan evine 3 hava saldırısı düzenledi

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait uçakların eski cumhurbaşkanı Salih'in evini bombaladığı, Salih ve ailesinin saldırıda zarar görmediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, uluslararası koalisyona ait uçaklar bu sabah Salih'in Sana'nın merkezinde bulunan evine 3 hava saldırısı düzenledi. Bölgeden dumanların yükseldiğini ve evde hasar oluştuğu belirtildi.

Salih'e bağlı haber ajansı da Suudi Arabistan uçaklarının eski cumhurbaşkanının evine düzenlediği 3 hava saldırısı nedeniyle çevre evlerde yaşayan pek çok kişinin yaralandığını, Salih ve ailesinden ise herhangi bir kişinin zarar görmediğini duyurdu.

Eski Cumhurbaşkanı Salih de internetteki sosyal paylaşım hesabında, bir evin enkazı önünde elinde mikrofanla sivil kıyafetlerle çekilmiş kendi fotoğrafının yanı sıra, "Bu sabah enkazdan çıkarılan torunum Kenan" notu ile torununa ait bir fotoğrafı paylaştı.

AA ekibi bombardımandan son anda kurtuldu

Hava saldırılarını görüntülemeye çalışan Anadolu Ajansı (AA) ekibi ikinci bombardımandan son anda kurtuldu.

AA kameramanı Abdullah Homran ile foto muhabir Muhammed Hamoud bölgeden görüntü aldıktan sonra uzaklaşmak üzereyken, ikinci bombardıman meydana geldi. Salih'in evinin içinden ve dış bölgesini görüntüleyen AA ekibi, ikinci saldırının evin içinde iken gerçekleşmemesini ''şans'' olarak nitelendirdi.

Olayla ilgili konuşan AA foto muhabiri Hamoud, evin içerisinde kendileri gibi görüntü almak isteyen bir çok gazetecinin olduğunu belirterek, "İkinci saldırı bir faciaya neden olabilirdi" dedi.

Hamoud evin içinde birçok asker ve Husi militanının da olduğunu belirterek, ikinci bombardımanda can kayıplarının yaşanmış olabileceğini belirtti.

Taiz'de çatışmalar yeniden başladı

Öte yandan Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz kentinde Husi Ensarullah hareketi ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen "Halk Komiteleri" arasındaki çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Husiler ile Halk Komiteleri arasındaki şiddetli çatışmaların hala devam ettiğini, patlama sesleri duyduklarını anlattı. Ölü ve yaralılar olup olmadığına ilişkin ise bilgi alınamadı.