Gündem
29 Eki 2013 13:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

GAZETECİLER SENDİKASI'NDAN FÜSUN ERDOĞAN'A ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISI!

TGS'nin de içinde bulunduğu GÖP, basın özgürlüğü kampanyasında yeni bir faaliyet dönemine giriyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) da içinde bulunduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), basın özgürlüğü kampanyasında yeni bir faaliyet dönemine giriyor.

TGS bu konuda yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama :

Gazetecilerin duruşmaları izlenirken, "Adalet İçin Bekliyoruz" adı altında "duran insan eylemleri" gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda ilk olarak, 30 Ekim Çarşamba günü tutuklu gazeteciler Füsun Erdoğan ve Bayram Namaz'ın yargılandığı davada, karar için verilen ara sırasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde "Adalet İçin Bekliyoruz / Waiting for Justice" pankartı açılarak "duran insan eylemi" yapılacak.

Duruşmayı, tutuklu gazetecilerin aileleri ile GÖP ve TGS temsilcilerinin yanı sıra Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) adına Danimarkalı gazeteci Esben Orberg de izleyecek.

Sansüre ve otosansüre karşı direnen, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına bedel ödemekten korkmayan, yargılanan ve hapisten çıkan gazeteciler ve ailelerinin yanı sıra tüm basın emekçilerini, yazarları, aydınları, sanatçıları, avukatları, sendikacıları, öğrencileri ve tüm yurttaşları, basın ve ifade özgürlüğü mücadelesini yükseltebilmek amacıyla destek ve dayanışmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla.