Gündem
11 Haz 2015 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Gazeteciler satırlı saldırıyı kalemle protesto etti!

Diyarbakır'da gazetecilere yapılan satırlı saldırı, basın mensupları tarafından protesto edildi.

Diyarbakır'da saldırıya uğrayan DHA muhabiri Altuntaş'ı ziyaret eden gazeteciler hastane çıkışında kamera, defter ve kalemlerini yere bırakarak şiddeti protesto etti.

Gazeteciler, Diyarbakır’da Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran’ın öldürülmesinin ardından sokağa çıkan silahlı gruplarının saldırısında yaralanan DHA muhabiri Canan Altuntaş’ı hastanede ziyaret etti.

Hastane çıkışında basın açıklaması yapan gazeteciler, Altuntaş ile birlikte gazeteciler Serdar Sunar ile İHA muhabiri Burak Emek’in de Altuntaş ile birlikte saldırıya uğradığını belirtti, kamera, kalem ve defterlerini yere bırakarak şiddeti protesto etti.

İpek: 'Gazetecilere baskılar artıyor'

Hastane önünde açıklama yapan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Veysi İpek Diyarbakır’da gazetecilere yönelik tehdit ve baskıların arttığını söyledi:

“Bugüne kadar pek çok arkadaşımız görevi başında öldürüldü, yaralandı veya tutuklandı. Tam da çözüm süreci ile birlikte çözümü ve barışı anlatan haberler yapılırken, karanlık eller devreye girdi.

“Saldırılarda Canan Altuntaş, gözünden yaralanmış, aldığı darbeler sonucu kafatasında çatlaklar oluşmuştur. Yine Burak Emek’in bacağında satırlı saldırı sonucu ciddi hasarlar oluşmuştur.

“Fiziki saldırıların dışında gazetecilerin sosyal medya hesapları üzerinden tehdit edildi. GGC Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Kamer ve İhsan Yılmaz başta olmak üzere birçok arkadaşımız tehdit edilmiş ve ev adresleri hesaplar üzerinden ifşa edilmiştir.”

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan gazeteciler ile açıklamayı takip eden gazeteciler kamera, fotoğraf makineleri, kalem ve defterlerini yere bırakarak saldırıları protesto etti.