Gündem
27 Haz 2013 17:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

GAZETECİLER OTOPARK VE BELEDİYE OTOBÜSLERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANACAK!

Basın mensuplarının halk otobüsleri ile otoparkları ücretsiz kullanabilmesi için başvuruda bulunuldu

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti'nin girişimleri bir bir meyvelerini veriyor.

Nevşehir'de görev yapan basın mensuplarına turistik Uçhisar beldesine giden otobüsler, beldedeki oto parklar ve kaleye girişler artık ücretsiz olacak.

2010 yılında kurulan Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti geçen 3 senede Nevşehir'de gazetecilik mesleğinin daha iyi ortamlarda yapılabilmesi için çalışmalar yürütüyor ve her geçen bu çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyor.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti yaptığı yazışmalar sonunda ilk olarak Nevşehir'de görev yapan basın mensuplarının Nevşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerinden ve oto parklardan ücretsiz yararlanmasını sağlamıştı. Merkezin yanı sıra ilde bulunan tüm ilçe ve belde belediyelerine birer dilekçe göndererek buralarda da gazetecilere kolaylık sağlanması için başvuru yapmıştı. Başvuru sonrası görüşmeler devam ediyordu. Özellikle basın mensuplarının yoğun olarak haber yapmak için gittiği turistlik ilçe ve belde belediyeler ile ilgili çalışmalar ilerlemiş durumda.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca'yı ziyaret ederek bundan sonra Nevşehir – Uçhisar arasında çalışan otobüslerin, belde de bulunan halk otobüslerinin ve Uçhisar Kalesi'ne girişlerin ilde görev yapan basın mensuplarına ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Osman Süslü, sürekli sarı basın kartı, basın kartı ve Nevşehir Belediyesi tarafından verilen pasoya sahip gazetecilerden ve ailelerinden bu kartlardan birini göstermeleri halinde ücret talep edilmeyeceğini ifade etti.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, ilde görev yapan basın mensuplarının halk otobüsleri ile otoparkları ücretsiz kullanabilmesi için il, ilçe ve belde belediye başkanlarına başvuruda bulunduklarını belirtti.