Gündem
14 Ağu 2015 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Gazeteciler ölümden döndü!

Pülümür'deki patlama alanını görüntülemeye giden gazetecilere ateş açıldı.

Tunceli Pülümür'de İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'na bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 1 uzman çavuş ve 4 sivil vatandaş yaralandı. Patlama alanını görüntülemeye giden gazetecilerin bulunduğu aracın önüne askerler tarafından ateş açıldı.

Gece saat 23.00 sıralarında bir kişi, Pülümür İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı önüne bomba yüklü minibüs park etti. Araçtan inen şahıs, uzun namlulu silahlarla askerlerin nöbet kulübelerine ateş etti. Şahıs olay yerinden kaçarken bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.
Patlamada 1 uzman çavuş ve 4 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılar, Pülümür Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavilerinin ardından ambulanslar ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Patlama sebebiyle evleri zarar gören vatandaşlar, dehşet içine düştüklerini söyledi. Patlamadan kısa bir süre önce çatışma yaşandığını ifade eden vatandaşlar, daha sonra şiddetli bir patlama meydana geldiğini ifade etti. Patlamanın ardından 4 sivilin yaralandığını ve evlerin zarar gördüğünü söyleyen vatandaşlar, yeterli güvenlik önlemi alınmamasına tepki gösterdi.

Öte yandan olay sonrası bölgeye haber takibine giden gazetecilere askerler tarafından ateş açıldı. Askerlerin ateş açma anı Cihan kamerasınca kaydedildi. Ölümden dönen gazeteciler, geceyi olay yerine gittikleri araçta geçirdikten sonra sabah saatlerinde Tunceli merkeze geri dönebildi.