Magazin
28 Eyl 2013 12:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:40

GAZETECİLER MANKENLİK YAPMAK İÇİN PODYUMA ÇIKTI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Magazin gazetecileri engellilere destek amacıyla ünlü mankenlerle birlikte podyuma çıktı!

Ünlü Modacı Hüseyin Küçük’ün engelli çalışanlarıyla hazırladığı koleksiyon, İstanbul’da gerçekleşen “Engelli vatandaşlar konusunda istihdamı ve farkındalığı arttırma” uluslararası konferansında, gazetecilerin de podyuma çıktığı bir defileyle sunuldu …

Ülkemizde yaklaşık 9 milyon kişi engelli… Engelli vatandaşlarımızın da üretmesi ve istihdam edilmesi önemli… Ortadoğu, Kafkas ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan Ülkeleri olmak üzere 30 ülkede kendi markasıyla büyük bedeni farklı bir dünyaya taşıyan ünlü modacı Hüseyin Küçük, engelli kadınlara destek olmak amacıyla bir yıldır ulaşabildiği kişilere eğitimler veriyor. Bu eğitimlerin sonucunda moda ve tekstil dünyasında kalmak isteyen kadınlar yeteneklerine göre Hüseyin Küçük’ün yeni koleksiyonlarına katkıda bulunuyorlar. Bir yıl önce başlayan bu proje bugün daha da büyüyerek uluslararası bir konferansa misafir oldu.

Engelliler haftasında tasarladıkları kıyafetleri aynı zamanda podyuma da çıkarak ünlü mankenlerle birlikte yine engelli vatandaşlarımız sundu.
Wyndham İstanbul Petek Otel’de gerçekleşen Hüseyin Küçük defilesinde Tuğba Özay ve Nilüfer kurt gibi ünlü isimlerle magazin muhabirleri de engellilere destek için podyumdaydı...

Hüseyin Küçük’ün engelli çalışanlarıyla hazırladığı ve ses, sahne ışık sistemleri ile koreografisinin Asil Çağıl Event Office sponsorluğuyla hazırlandığı koleksiyonun defilesi Tuğba Özay, Nilüfer Kurt, Nevin Şimşek, Marina Bogecheva gibi pek çok ünlü isim tarafından sunuldu. Defilede Hürriyet, Posta, Milliyet  ve Takvim gazetelerinin magazin muhabirleri Behlül Aydın, Uğur Kotan, Mesut Yılmaz ve Ufuk Özcan da destek amacıyla podyumdaydı.

Büyük beden moda tasarımcısı Hüseyin Küçük, “Ben bugüne kadar yüze yakın engelli vatandaşımıza ulaştım. Hepsinin kendine özel hikayesi var, onları dinlediğinizde anlıyorsunuz ki hepimiz her an engelli olabiliriz, yarının ne getireceğini kim bilebilir, onlar da bir sonraki gün bitkisel hayata gireceğini ya da bacaklarını kaybedeceklerini bilerek yaşamamışlar ama bugün engelliler. Sadece birkaç özel günde gerçekleşen ziyaretler ya da yardımlarla engelli kadınlarımıza destek olmak yeterli olmuyor. Bir yıl bizim için nasıl 365 günden oluşuyorsa onlar için de aynı. Onların da üretmeye kendi hayatlarını kazanmaya ve kendi ayakları üzerinde duran bireyler olmaya hakkı var. Ben şu an için sadece 10 kişiyi kendi bünyemde çalıştırabiliyorum, çünkü ben sadece bir tasarımcıyım. Ben engelli kadınlarımızla çalışmaya başladığımda anladım ki tekstil sektörü onlar için çok uygun, en büyük amacım bu konuya biraz daha dikkat çekebilmekti bu sebeple bugün defileyi gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyum.” dedi..

MEDYARADAR- ÖZEL