Gündem
16 Oca 2012 17:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

GAZETECİLER FEDERASYONU İSMAİL SİVRİ'Yİ UNUTMADI!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, kurucu genel başkanları İsmail Sivri anısına gazetecilik yarışması düzenliyor...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne 14 yıl başkanlık eden, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri adına "Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması" düzenleniyor.

Türk basınında hizmet veren tüm gazetecilere açık yarışma TGF tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek ve geleneksel hale gelecek. TGF İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması haber, güncel yazılar, araştırma-inceleme, röportaj, fotoğraf, sayfa düzeni, spor haberi, radyo-Tv haber ve radyo-Tv program olmak üzere dokuz ana dalda gerçekleştirilecek.
Seçici Kurulu, Türkiye'nin dört bir yanından deneyimli gazetecilerden oluşacak yarışmada dereceye girenlere ödül verilecek.

ADI YAŞATILACAK

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türk ve İzmir basınına uzun yıllar hizmet veren federasyonun kurucu başkanı İsmail Sivri'nin adını yaşatmanın çok önemli olduğuna değinerek şunları kaydetti:

"İsmail Sivri bizim için çok önemli bir isimdir. Burhan Felek, Abdi İpekçi, Nezih Demirkent, Sedat Simavi İstanbul için ne ise İzmir ve Anadolu için de İsmail Sivri o anlamı ifade ediyor. Bu yıl itibarıyla Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması'nı başlatıyoruz. Bizden önceki namuslu, dürüst, onurlu insanlara sahip çıkıyoruz, bu isimlerin bizden sonraki nesillere de örnek olmasını istiyoruz. İsmail Sivri adına başlatacağımız gazetecilik yarışması her yıl tekrarlanarak, geleneksel hale getirilecek"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Yerel Gazetecilik Yarışması'na başvurular 16 Ocak günü başlayıp, 30 Mart günü sona erecek. Eserlerin elden, posta ya da kargoyla "Türkiye Gazeteciler Federasyonu İsmail Sivri Gazetecilik Yarışması, Selanik 2. Caddesi No:61/4 (Metropol Sinemaları karşısı) Kızılay - ANKARA" adresine gönderilmesi gerekmektedir