Gündem
08 Eyl 2012 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:07

GAZETECİLER EYLÜL AYI BOYUNCA YARGILANACAK!

Eylül ayındaki peş peşe olan davalarda 50'den fazla gazeteci sanık sandalyesine oturacak.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) 10-12-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak gazeteci yargılamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Eylül ayındaki peş peşe olan davalarda 50’den fazla gazeteci sanık sandalyesine oturacak.
 
6 Eylül’de hakim karşına çıkan 6 yıldır tutuklu yargılanan Atılım gazetesi genel yayın kordinatörü Sedat Şenoğlu, Atlım gazetesi yazarı Bayram Namaz ve Özgür Tadyo genel yayın koordinatörü Füsun Erdoğan’ın yargılanmanları devam etti.
 
TGDP basın özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne, temel insan haklarına duyarlı olan bu üç duruşmayı yakından takip etmeyi, tutuklu ve tutuksuz yargılanan gazetecilerle dayanışma içinde bulunmaları çağrısında bulundu.
 
10 Eylül Pazartesi günü çoğunluğu Kürt basınında 35’i tutuklu 44 basın emekçisi yargı karşısına çıkacak. 12 Eylül Çarşamba günü Ankara’da Yargıtay 9.Ceza Mahkemesi’nde de 9 yıldır tutuksuz yargılanan ve 18 yıl 9 ay hapis cezası alan Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun sözcüsü Necati Abay ile 9 yıldır tutuklu bulunan ve müebbet hapis cezası alan Atılım gazetesinin yazı işleri müdürü Hatice Duman’ın duruşması yapılacak.
 
14 Eylül Cuma ise Odatv davasından yaklaşık 20 aydır cezaevinde bulunan gazeteci Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, yazar Yalçın Küçük ve eski emniyetçi Hanefi Avcı’nın tutuklu bulundukları yargılama yapılacak.