Gündem
20 Ağu 2013 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN GAZETECİLERE SALDIRIYA KINAMA!

TGC, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde görev yapmakta olan gazetecilerin uğradığı saldırıyı kınadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı kaza için Siverek Devlet Hastanesi’ne giden gazeteciler, kazazedeleri görüntülemek isterken, bir grup tarafından saldırıya uğradı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddetin olağanlaştırıldığı, tüm girişimlerimize rağmen de bu olayların görmezden gelindiği ve cezasız kaldığı bir dönemi yaşıyoruz. Gazetecilerin siyasetçiler tarafından sürekli hedef gösterilmesi olayları izleyen gazetecilerin görevlerini yerine getirmesini de zorlaştırıyor.

Son olarak Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı kaza için Siverek Devlet Hastanesi’ne giden gazeteciler, kazazedeleri görüntülemek isterken, bir grubun saldırısına uğradı. Hasta yakınlarından oluşan bir grup İHA muhabiri Bahattin Yolaçan, Siverek Haber muhabiri Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı’ndan Deniz Uğurlu, Kanal Urfa muhabiri Lütfü Yalgı, TRT muhabiri Ahmet Cemil Çiftel’e saldırdı. Saldırı sırasında Yolaçan’ın ve Yalgı’nın kamerası, Lale’nin ise fotoğraf makinesi kırıldı.

Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından vahim bir durum olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz."