Gündem
26 Ağu 2015 16:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Gazeteciler canlı yayında öldürüldü!

ABD'nin Virginia eyaletinde bir silahlı saldırganın canlı yayında ateş açması sonucu 2 gazeteci hayatını kaybetti.

 ABD ’nin Virginia eyaletinde kimliği henüz belirlenemeyen bir silahlı saldırganın canlı yayında ateş açması sonucu 2 gazeteci yaşamını yitirdi. CBS'e bağlı WDBJ7 TV muhabiri Alison Parker (24) ve kameraman Adam Ward (27) adlı gazetecilerin röportaj yaptıkları esnada öldürüldükleri bildirildi. Röportaj yapılan kişinin saldırıdan kurtulduğu açıklanırken, BBC'nin haberine göre, sekiz el ateş edildi.



Reuters’ın haberine göre, Bridgewater Plaza adlı alışveriş merkezinde, yerel saatle sabah 06.45’te meydana gelen olayda, gazetecilerin silah seslerini duyduklarında çığlık atarak kaçtıkları görüldü. Yayının kesilmesinin ardından büyük şaşkınlık yaşayan sunucu, “Orada ne olduğundan tam olarak emin değilim. O seslerin ne olduğunu öğrenir öğrenmez tabii ki sizi bilgilendireceğiz” dedi. Kanalın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Alison ve Adam, sizi seviyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kanalın genel müdürü Jeffrey Marks, saldırının arkasındaki sebebi bilmediklerini belirtirken, “Amacı bilmiyoruz. Şüpheliyi ve katili tanımıyoruz” dedi. Saldırganı yakalama çalışmaları sürüyor.