Gündem
13 Ara 2016 21:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli gözaltına alındı

Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli, polisler tarafından evinde arama yapılmasının ardından gözaltına alındı.

Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli’nin evinin basılıp arama yapıldığı belirtildi. Halk TV’nin haberine göre Cerablus doğumlu ve Yurt gazetesi yazarı Hüsnü Mahalli’nin İstanbul’daki evinde arama yapıldıktan sonra gözaltına alındı.

Gözaltı kararını CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Twitter'dan duyurdu.

Yarkadaş’ın açıklaması şöyle:

“Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin evindeyim. Gözaltı işlemi yapılıyor. Biraz sonra sağlık kontrolüne götürülecek. Suçlama Türkiye Cumhuriyeti’ni aşağılama... Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumu sıkıntılı... Kullandığı ilaçlar var... Morali gayet iyi…"

Sosyal medyadan devlet büyüklerine hakaret

Hüsnü Mahalli, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

A Haber hedef göstermişti

İktidara yakınlığıyla bilinen A Haber kanalında yayımlanan 'Sabah Ajansı' programının sunucusu Erkan Tan, Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli’yi 'Sen katilin itisin' sözleriyle hedef almıştı.

Hüsnü Mahalli, Twitter’da “Beş Körfez ülkesi 20 aydır Yemen'e saldırıyor ama medyada bir tek haber yok. Suriye ordusu Halep'i teröristlerden temizliyor medyada kıyamet! Libya'da 4 yıldır herkes herkesi boğazlıyor boğazlattırılıyor medyada haber yok. Suriye ordusu Halep'i katillerden temizliyor medyada kıyamet!” diye yazmıştı.

Bu mesajları televizyonda yayımlayan Erkan Tan, Hüsnü Mahalli’ye “Sen katilin itisin” dedi. Tan, Mahalli'ye "Bu alçak, bu hain" ithamlarında bulunmuştu.




Hüsnü Mahalli Kimdir?

Türkmen kökenli, Ortadoğu ve siyaset uzmanı, akademisyen, gazeteci ve yazardır.

Mahalli, 1949 yılında Suriye'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdikten sonra aynı üniversite de yüksek lisansını, Uluslararası İlişkiler'de de doktorasını tamamladı. Mahalli'nin tezinin konusu "Türk Arap ilişkileri" idi.BBC, NBC gibi uluslararası televizyonların yanı sıra pek çok Arap ülkesinde radyo, dergi, gazete, ajans gibi basın yayın organlarında görev aldı.

1 Temmuz 2013'te, Akşam Gazetesi'nin TMSF tarafından el konulması ardından gazetedeki köşe yazarlığı görevinden çıkarılmıştır. Sonrasında çarşamba günleri saat 21:30'da Cem TV kanalında Erol Mütercimler'in sunumuyla "Aynanın Arkası" programına katılmaktadır. 2015 yılından itibaren Halk Tv'de Ayşenur Arslan'ın sunuculuğu ile Maniki Dünya adlı bir program yapmaktır. Cuma sabahları, Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi'ne konuk olmaktadır.