Gündem
15 Ağu 2010 19:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:33

GAZETECİ YAZAR FİKRET OTYAM ADINA SERGİ!

Gazeteci- ressam ve yazar Fikret Otyam´ın adının verildiği sanat galerisi açıldı...

Antalya´nın Kemer İlçesi´nde bulunan Türkiz Otel, ana fuayesini sanat galerisi haline getirdi. Gazeteci- ressam ve yazar Fikret Otyam´ın adının verildiği sanat galerisinin açılışında Otyam´ın resimleriyle eşi Filiz Otyam´a ait keçe dokumalar sergilendi.

Kemer´in ilk turistik tesislerinden, Ahsel Holding Turizm Grubu´na bağlı Türkiz Otel, bir ilke imza atarak tesisin ana fuayesinde ´Fikret Otyam Sanat Galerisi´ adıyla bir sanat galerisi oluşturdu. Yönetimi de Fikret Otyam ile eşi Filiz Otyam´a verilen galerinin açılışı dün akşam yapıldı. Filiz Otyam´a ait keçe dokumalar ile Fikret Otyam´ın resimlerinin sergilendiği açılışa Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Kemer Belediye Başkanı MHP´li Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu, gazeteci Hıncal Uluç, gazeteci ve programcı Nebil Özgentürk, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, TÜROFED Muhasip Üyesi Osman Ayık ve çok sayıda turizmci ile davetli katıldı.

Antalya´nın en önemli turizm kentlerinden biri olan Kemer´de, Türkiz Otel'in bu girişiminin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Fikret Otyam, Ahsel Holding Turizm Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve CEO'su Sami Türkay'a teşekkür ederek, bu girişimin diğer turistik tesislere de örnek olmasını diledi.

Otyam´ın taleplerini kabul etmesinden büyük onur duyduklarını belirten Türkay ise "Ülkeleri birbirlerine yaklaştıran, birbirlerini tanımalarını ve anlamalarını sağlayan en önemli üç unsur kültür, sanat ve spordur. Biz sanat yolu ile kültürümüzü dünyaya küçük de olsa bir pencereden göstermek istiyoruz. Kemer´in yurt dışında deniz, güneş ve eğlence merkezi olarak bilinen yönüne sanat merkezi tanımlamasını da eklemek istiyoruz" diye konuştu.

Nebil Özgentürk'ün ´Fikret Otyam´ adlı belgeselinin gösterimine de yer verilen açılışın ardından davetliler ve tesiste konaklayan yabancı turistler, galeriyi gezdi. Galeriden AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, AKTOB´un yeni simgesi olan ´Teke´ nedeniyle Filiz Otyam'a ait, üzerinde tekelerin bulunduğu keçe çalışmasını satın aldı.

Yılın 12 ayı hizmet verecek olan galeri, otel misafirlerinin yanı sıra, halka da açık olacak.