Gündem
01 Ağu 2010 10:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

GAZETECİ VE ESKİ MİLLETVEKİLİ EMİN ŞİRİN'E PARA CEZASI!

TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk'e hakaret etmek suçundan yargılanan Emin Şirin'e para cezası!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski Başkanı Ahmet Ertürk'e hakaret ettiği iddiasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski Milletvekili Emin Şirin, hakaret suçundan 7 bin TL para cezası aldı.

Mahkeme, Emin Şirin'e verdiği cezayı sanığın herhangi bir pişmanlık belirtmemiş olması ve kişilik özelliklerine göre yeniden suç işlemeyeceği yolunda olumlu kanaat oluşturmadığından ertelemedi.

Emin Şirin, 2006'da düzenlediği bir basın toplantısı, katıldığı bir radyo programında Ahmet Ertürk'e hakaret etmekten yargılanıyordu. Şirin'in, Ertürk'e gönderdiği bir mektupta da benzer cümleler bulunduğu belirtildi. Şirin, Star gazetesinin satışıyla ilgili Ertürk'e şu ifadeleri yöneltmişti: "Ahmet Ertürk'ün şerefsiz bir tavır içine girmesi müsaade edilir bir durum değildir. Yalan söylüyor yalan, ahlaksız. Dinç Bilgin'in villasını tanıdıklarına üçte bir fiyatına nasıl verdin."

Bu sözlerin ardından 2007'de milletvekilliği sona eren Emin Şirin hakkında Ahmet Ertürk'e hakaret ve iftirada bulunduğu iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle 2009'da dava açılmıştı.

BUGÜN

ETİKETLER
#emin şirin