Gündem
13 Nis 2013 13:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

GAZETECİ ÜNAL TANIK GÖZALTINA ALINDI!

Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Adana seyahatinde apar topar gözaltına alındı. Bakın sebebi neydi?

Dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İçişleri Bakanlığı tarafından 2010 yılında hakkındaki iddialar nedeniyle görevden alınmıştı. Durak kakkında ortaya atılan iddialardan biri de, Adana adliyesinde görevli basın savcısı Duran Yılmaz'ın oğlu Murat Yılmaz'ın belediyeden maaş aldığı iddiasıydı.

YAYINDAN KALDIRILDI

Söz konusu iddia 2010 yılında tüm televizyon, gazete ve internet siteleri tarafından haberleştirilmişti. Rotahaber de tüm medya kuruluşları gibi ajanslar tarafından da servis edilen bu habere sitesinden yer vermişti. Haberlerin ardından harekete geçen Basın savcısı Duran Yılmaz, oğluyla ilgili iddiaların yer aldığı haberin sitelerden kaldırılması için karar çıkarttı. Bu kararın ardından Rotahaber de söz konusu haberi siteden kaldırdı.

GECEYARISI BASKINI

Ancak Adana Basın Savcısı buna rağmen tam 3 yıl sonra, haberin de yayından kaldırılmasına rağmen Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık hakkında tutuklama kararı çıkardı. Adana Valiliği'nin koordinatörlüğünde düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın davetlisi olarak dün Adana'ya giden Ünal Tanık, gece yarısı savcının talimatıyla gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Polis tarafından kaldığı otelde saat 05:30'da gözaltına alınan Ünal Tanık, doktor kontrolünden geçirildi. Bugün öğle saatlerinde mahkeme karşısına çıkan Tanık, serbest bırakıldı.

Rotahaber