Kitap
18 Tem 2022 12:38 Son Güncelleme: 18 Tem 2022 13:07

Gazeteci Ülkü Yağmur Ural’dan yeni kitap: Cadı Kazanında Pandemi

Gazeteci Ülkü Yağmur Ural’dan vaka sayılarının tekrar tırmanmaya başladığı şu günlerde pandemi döneminde yaşananları anlatan bir kitap…

Star TV’de sağlık, çalışma hayatı ve parlamento muhabirliği; kamu kurumlarında basın danışmanlığı yapan İletişim Uzmanı Ülkü Yağmur Ural’ın Cadı Kazanında Pandemi adlı kitabı okuyucuyla buluştu.

Hayat da su ve zaman gibi akıp gitmeye meyilliydi.” cümlesiyle başlayan kitapta, pandemi döneminde yaşanan ölümlerin, hayal kırıklıklarının, pişmanlıkların ve ayrılıkların hikayeleri anlatılıyor. Ural, “On altı insanın gerçek hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığım kitabımda, hayatı eve sığdırsalar da kendi iç dünyalarına sığamayan herkesten izler var. Yakınları virüse yenik düşenlerin, salgın nedeniyle tüm hayatı ve alışkanlıkları değişenlerin, iç hesaplaşmalarının ardından kendilerine yeni yollar çizen insanların yaşanmışlıklarına tanıklık edeceksiniz.” dedi.

Hikayelerin, salgın nedeniyle eve kapandığımız dönemde yazıldığını belirten Ural, “Pandeminin öğretici bir yanı olduğu gerçeği de yadsınamaz elbette. Sağlığın ve doğanın önemini hatırlatan virüs salgını sebebiyle tüm insanlık olarak almamız gereken çokça ders vardı. Kitapdaki öykülerde, bunlar da okuyucuya hatırlatıldı.” dedi.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü mezunu olan Ülkü Yağmur Ural TRT Eğitim ve Kültür Dairesi’nde yönetmen yardımcılığı yapmıştır. BRT, SKY TÜRK ve Star TV’de sağlık, çalışma hayatı ve parlamento muhabirliği yapan Ural, kamu kurumlarında basın danışmanlığı ve bakanlık müşavirliği yaptı. Evli ve iki çocuk annesi.