Medya
23 Şub 2023 18:37 Son Güncelleme: 23 Şub 2023 18:40

Gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatay'da Ahmet Güreşçi'nin işkence ile öldüğü iddiasını haberleştirdiği için Seyhan Avşar'ın ifadesinin alınmasını istedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle Hatay’ın Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen Güreşçi kardeşlerin burada darp edildikleri ve bunun sonucu 27 yaşındaki Ahmet Güreşçi’nin öldüğü iddia edilmişti. 

Bu iddiayı haberleştiren gazeteci Seyhan Avşar hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. 

Soruşturmada Seyhan Avşar’ın gecikmeye mahal verilmeden ifadesinin alınması istenirken soruşturmanın hakaret ve iftara suçlamasıyla başlatıldığı öğrenildi.

Avşar soruşturma haberini sosyal medyadan duyurarak “Hatay’da yağma iddiasıyla gözaltına alınıp Altınöz Jandarma Karakolu’nda uğradığı işkence nedeniyle öldürüldüğü iddia edilen bir gencin haberini yaptığım için hakkımda soruşturma başlatılmış. Bugün bir polis memuru iş yerime gitmiş. Telefonda kendisiyle konuştum. İfade vermem için getirdiği çağrı kağıdını görevli arkadaşıma bırakmasını istedim. Önce bıraktı. Ancak bir müddet sonra arayarak çağrı kağıdını direkt bana vermesini istediklerini, işlemin acil olduğunu belirtti. Bakacağız bu kadar acil olan neymiş. Keşke aynı aciliyet işkencecileri bulup yargılama konusunda bu kadar hızlı çalışsa.” dedi.