Gündem
25 Mayıs 2019 20:20 Son Güncelleme: 26 Mayıs 2019 02:09

Gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldırı!

Hastaneye kaldırılan Önkibar, 10 günlük iş göremez raporu aldı

Gazeteci Sabahattin Önkibar'a evinin önünde 3 kişilik grup tarafından saldırı düzenlendi.

Gazeteci Sabahattin Önkibar Ankara Beysukent’te evinin yakınlarında saldırıya uğradı. 3 kişilik saldırgan grup Önkibar’ı yere yatırarak tekmeledi. Sabahattin Önkibar çevre sakinleri tarafından kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı. 10 günlük iş göremez raporu alan gazeteci Sabahattin Önkibar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sabahattin Önkibar: Beni esnaf kurtardı

Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar, Odatv'ye konuştu. Önkibar, hastanede muayene olduğunu, film çektirdiğini ve rapor aldığını belirtti. Böyle bir saldırıya karşı hazırlık olduğunu vurgulayan Önkibar,, kendisini esnafın kurtardığının da altını çizdi.

Sabahattin Önkibar,şunları söyledi: "Kamera kayıtlarına baktım, üç kişi, iki araba var. Birinci arabanın plakası 06 BCF 026… Ben 18:00’a kadar hiç dışarı çıkmadım, akşam bir iftar alışverişi için dışarı çıkayım dedim. Marketçi ve kuruyemiş bulunuyor işte, o arada 20 tane esnaf var. Onlar yetişti, onlar kurtardı. Bu arada ben hazırlıklıydım zaten. Geldiler, ben gardımı aldım. Onlar vurdu, ben vurdum, ama onlar tabii 3 kişi, ben yere düştüm, tekmeleri salladılar. Bu esnada esnaf yetişti, benim hayatımı onlar kurtardı. Tabii ben hemen kamera araştırmasına gittim, o ara 155’e anında olayı bildirdim, plakayı verdim. İki araba vardı, ikinci arabanın plakasını esnaf alamadı ama… Şimdi Güven Hastanesi'ne gideceğim."

Önkibar, polislerin, kendisine saldıranların bindikleri aracın yakalanmak üzere olduğunu aktararak, ifadesini polise verdiğini belirtti.

"Beni öldürme kastıyla bana saldırdıklarını ifade ederek, şikayetçi oldum, ifademi verdim. Polis hastane raporunu da aldı. Çankaya Emniyet Müdürü geldi ziyarete. Polis de tedbir aldı. Polislere dedim ki, burada korunmaya ihtiyacımız yok, gidebilirsiniz. Polislere dedim ki; gidin orada kameraları ortaya çıkarın, olayı gören ve beni kurtaran esnafla konuşun... Bu arada araba çalıntı değilmiş, onu öğrendik. Aracın da yakalanmak üzere olduğunu aktardı polisler... Tomografide de problem yok. Eve geçiyorum şu anda..."

Kılıçdaroğlu'ndan telefon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğrayan gazeteci Sabahattin Önkibar'ı telefon ile aradı.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, yumruklu saldırıya uğrayan Önkibar'ı arayarak saldırı ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığı ve geçmiş olsun dileğinde bulunduğu belirtildi.