Medya
07 Ara 2021 15:27 Son Güncelleme: 07 Ara 2021 16:07

Gazeteci Raşit Kısacık koronavirüsten hayatını kaybetti

Malatyalı gazeteci Raşit Kısacık tedavi gördüğü hastanede koronavirüse yenik düştü. Kısacık memleketi Malatya’da gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Gazeteci Raşit Kısacık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uzun süredir çeşitli rahatsızlıklarından dolayı tedavi gören Raşit Kısacık’ın Koronavirüs’e yakalandığı ve bu nedenle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Raşit Kısacık 1951 Malatya doğumluydu.  Lise yıllarında (1968) yerel bir gazete de küçük mizahi fıkralar yazarak yazım hayatına başladı. Aynı yıllarda gündüzleri o gazetenin muhabirliğini yaparken, gece de amatör bir tiyatroda küçük rollere çıkıyordu, zaman buldukça da bir aile gazinosunda hem sunuculuk yapıyor hem de vurmalı çalgılar çalıyordu.
12 Mart Sıkıyönetim döneminde Ankara Mamak’ta cezaevlerinin bulunduğu yerde vatani görevini yaparken (Mahkemelerde inzibat görevi) sivil yaşamında gazetecilik yaptığı anlaşılınca Adana Dörtyol Tabur Komutanlığı’na gönderildi. Bir nevi sürgün yeri sayılan burada öğretmen çavuşluk yapmaya başladı.

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1973 yılında Malatya Gayret gazetesinde yine muhabirlik, yazarlık ve yöneticilik yaptı. Sonrasında 1974'te Malatya Görüş gazetesine transfer oldu. Görüş gazetesi yönetici ve muhabirliğinin yanısıra Tercüman gazetesinin daha sonra da Cumhuriyet gazetesinin Malatya temsilciliği görevini sürdürdü.

Cumhuriyet gazetesinin bölge temsilciliği sırasında, özellikle silah kaçakçılığı ve Ağca olayıyla ilgili geniş araştırmalar yapıp Uğur Mumcu’ya da bu bilgileri aktardı. Sıkıyönetim sonrası Hürriyet’ten ayrılarak Sabah-Gelişim ortaklığı ile çıkan Söz gazetesinin bölge temsilcisi olarak görev yaptı. Söz kapanınca Anadolu Ajansı’na geçen Kısacık emekli olana kadar Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak çalıştı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Raşit Kısacık’ın cenazesinin bugün Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildiği öğrenildi.