Kitap
21 Haz 2013 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

GAZETECİ ÖNAY YILMAZ'DAN YENİ POLİSİYE: “GÜNBATIMI CİNAYETLERİ”

Gazeteci yazar Önay Yılmaz'ın yedinci kitabı “Günbatımı Cinayetleri” kitapçı raflarında yerini aldı.

Yılmaz, Profil Yayıncılık’tan çıkan yeni kitabında kahramanları gazeteci Ahmet Kerim ile dedektif Çetin Akın’ı Bodrum’da buluşturuyor. Yılmaz’ın kahramanları bu kez insan kaçakçılarının ve kadın ticareti yapan bir çetenin peşine düşüyor.
Bölgede daha önce de bazı kadınlar ortadan kaybolmuş ve bulunamamıştır. Dedektifler, bu olaylarda yurt dışına kaçak göçmen taşıyan insan kaçakçılarının ve fuhuş için kadın ticareti yapan bir şebekenin parmağı olduğundan şüphelenirler.
Bu arada Bodrum’a hem dinlenmek hem de bir bilimsel röportaj yapmak için gelen gazeteci Ahmet Kerim de, mesleki dürtüyle kendini birden bu karmaşık olayın içinde bulur. Yakınlarının, dostlarının ve polisin uyarılarına aldırmadan olayları araştırmaya başlar. Ancak tehlikelerle dolu bu araştırmada kadim dostu baş komiser Çetin Akın yanında yoktur. Ahmet Kerim tek başınadır ve Bodrum’a geldiğinden beri de esrarengiz birisi tarafından izlenmektedir.
Dedektifler olayları hızla çözmeye, bağlantıları bulmaya devam ederken, cinayetler ve kaçırmalar devam etmekte, yeni cesetler ortaya çıkmaktadır. Aldığı tehdit dolu mesajlardan ve esrarlı takiplerden sonra dostlarının ve polisin ısrarıyla olayın peşini bırakmaya karar veren Ahmet Kerim, sürpriz bir ipucuyla karşılaşınca İstanbul’dan Bodrum’a tekrar döner.