Medya
28 Haz 2022 12:07 Son Güncelleme: 28 Haz 2022 12:08

Gazeteci Müyesser Yıldız AİHM’e gidiyor! AYM ‘ihlal yok’ demişti…

Sedat Ergin, gazeteci Müyesser Yıldız'ın 8 Haziran 2020’de ‘askeri casusluk’ suçlamasıyla evine yapılan baskınla gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin olarak AYM'ye yaptığı başvuruya "ihlal yok" kararı verilmesini köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, AYM’nin kararı ile ilgili olarak gazeteci Müyesser Yıldız ile yaptığı konuşmayı aktardı. Yıldız, konuyu bu kez Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceğini, avukatının gerekli hazırlıklara başladığını anlattı.

Yıldız, “Yabancı bir mahkemede hakkımı arayacak olmaktan dolayı mutlu değilim. Kendi ülkemin mahkemesinin bir hak ihlali olduğuna karar vermesini beklerdim. Bu durumda hakkımı arayabilmek için bana AİHM’ye gitmek dışında bir seçenek kalmıyor. Burada söz konusu olan evrensel haklardır. Bu hakkımı arayarak, basın özgürlüğü açısından bu sorunlu durumu giderecek, bundan sonrası için örnek olacak bir karar çıkartmaya çalışacağım” diye konuştu.

Ergin, "Bir başka anlatımla, dosya burada kapanmış değil. AİHM’nin AYM’nin 'ihlal yok' kararının ardından nasıl bir hüküm vereceği, bu dosyayı şimdiden daha da ilginç bir hale getirmiştir" yorumunu yaptı.