Gündem
22 Kas 2018 16:35 Son Güncelleme: 22 Kas 2018 17:16

Gazeteci Murat Aksoy yeniden tutuklandı!

FETÖ'nün 'medya yapılanması' davasındaki 2 yıl 1 aylık hapis cezası onanan gazeteci Murat Aksoy, savcılıktaki infaz işlemlerinin ardından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Gazeteci Aksoy,' FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan çaptırıldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasının infazı nedeniyle yeniden tutuklandı.

Aksoy'un tutuklandığını duyuran akademisyen Yaman Akdeniz, "Murat Aksoy biraz evvel teslim oldu ve Metris Cezaevi'ne götürülmek üzere tutuklandı. Bundan sonraki süreçte, kalan cezası ile ilgili olarak, cezaevi yönetimi denetimli serbestlik konusunu değerlendirecek" mesajını paylaştı.

​Aksoy da Twitter hesabından, "Hayat işte… İnsan yine de garip oluyor. 421 günden sonra birkaç gün olsa da hüzünlü ve üzücü. Neyse. Uzatmayalım…" diye yazdı.

Yargılandığı dava kapsamında 421 gün cezaevinde kalan Aksoy, 24 Ekim 2017'de İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, geçtiğimiz ay aralarında şarkıcı Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da bulunduğu 26 sanık hakkında yerel mahkemece verilen mahkumiyet ve beraat hükümlerini onamıştı.

Atilla Taş 9 Kasım'da yeniden tutuklanak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.