Gündem
18 Kas 2015 14:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

Gazeteci Leyla Umar son yolculuğuna uğurlandı

88 yaşında hayata gözlerini yuman Gazeteci Leyla Umar,Teşvikiye Camisi'ndeki törenin ardından toprağa verildi.

Suadiye Yaşlı Bakım Merkezi'nde 88 yaşında vefat eden gazeteci Leyla Umar, son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Umar'ın eski eşi Refik Erduran, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Umar'ın yakınları katıldı.

Umar'ın oğlu Ekşigil, söylenecek çok fazla şey olmadığını belirterek, "Uzun bir hastalıktan sonra kaybettik. Gerçekten söylenebilecek bir şey yok, bu kadar sevildiğini de burada anladım, bu kadar dostu olduğunu" ifadelerini kullandı.

HALİT KIVANÇ ANISINI ANLATTI
Cenazede oldukça üzgün görünen duayen sunuculardan Halit Kıvanç, Leyla Umar ile olan anılarını gazetecilerle paylaştı. Kıvanç, "Gazeteciliğin özelliğini bilmediği için iyi niyetle brifinglerini hemen paylaşırdı. Bir şey olduğunda "kızım hemen anlatma. Önce gazetede çıksın ondan sonra paylaşırsın" derdik" diye konuştu.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Aydemir Akbaş ise, Leyla Umar'ın insana huzur ve dostluk aşılayan biri olduğunu kaydederek, "Yalnız bu cenazede bir şeye şaşırıyorum; galiba o dönemlerden bir ben kalmışım. Kimseyi göremiyorum. Biraz buna üzüldüm" diyerek vefasızlığa dikkat çekti.

Törene katılan merhum gazeteci Leyla Umar'ın ikinci eşi gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran, "Sahiden şu anda hakim olan duygu; çok büyük nedamet, pişmanlık, utanç ve üzüntü kendisine karşı. Ama hepsini bir kenara koyup o güzel yılları, sevginin ağır bastığı dönemi hatırlamaya çalışıyorum" diye görüş paylaştı.



Kudüs'ün son mutasarrıfı Mithat Alam'ın torunu olan Leyla Umar, 6 Temmuz 1927 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

1955 yılında gazeteciliğe başlayan duayen gazeteci Leyla Umar, önceki gün 87 yaşında hayata veda etmişti. Bir dönem Fidel Castro, Nelson Mandela ve Patrik Bartholomeos gibi önde gelen devlet adamı ve inanç önderi ile yaptığı haber ve röportajlarıyla yurt dışında da tanınan Leyla Umar, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil, ikinci eşi gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran, sunucu Halit Kıvanç, oyuncu Aydemir Akbaş, DYP ve DTP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AK Parti'nin kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın yanı sıra, sanat, siyaset ve iş dünyası ile medya sektöründen çok sayıda seveni katıldı.

Teşvikiye Camisi'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından ünlü gazetecinin naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cami avlusundaki tabuta, sunucu Halit Kıvanç ve oğlu Adnan Ekşigil ile katılımcılar omuz verdi.