Gündem
03 Mar 2023 15:52 Son Güncelleme: 03 Mar 2023 15:58

Gazeteci Latif Şimşek'i yumruklayan Cemal Enginyurt'un korumasına 11 ay hapis cezası

Bir TV programında DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile tartışan gazeteci Latif Şimşek'i darp ettiği iddiasıyla yargılanan Emrah Topal hakkında karar çıktı.

Katıldığı bir televizyon programında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile tartışan gazeteci Latif Şimşek'i darbettiği iddiasıyla yargılanan Enginyurt'un koruması Emrah Topal hakkında karar çıktı. Mahkeme, sanık Topal'ı, "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından toplam 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı. Topal'ın avukatı İsmail Işık, müvekkilinin olayla ilgili değilken tartışmayı görünce stüdyoya geldiğini, kavgayı aralamak için Latif Şimşek'i çekerek bir yere oturttuğunu söyledi. Işık, Şimşek'in, "sen kimsin?" demesi üzerine Topal'ın eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Işık, Topal hakkında lehine hükümlerin uygulanmasını talep etti.

İki suçtan ceza verildi

Mahkeme, Topal hakkında, "tehdit" suçundan yeterli delil elde edilemediğinden beraat kararı, "kasten yaralama" suçundan ise 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Topal'ı "hakaret" suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanığın daha önce de kasıtlı suçlardan mahkumiyet kararı verildiği gerekçesiyle hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.