Gündem
09 Kas 2011 02:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

GAZETECİ KURBANI MI OLDULAR? YÜZLERİNE '7.2 VAN' YAZILAN ÇOCUKLAR KONUŞTU!

Depremzede çocuklar için Kimse Yok mu Derneği tarafından kurulan oyun çadırındaki görüntüler tartışmaya yol açtı!

Kimse Yok Mu Derneği'nin bayramın 2. günü Van'da oyun çadırında düzenlediği etkinlikte bir resim öğretmeninin bazı çocukların yüzüne '7.2 Van' yazması tartışma konusu oldu. Birçok gazetenin birinci sayfasında yüzünde 7.2 yazılan çocukların fotoğrafları yayınlandı.

'BİR MUHABİR BİZİ YÖNLENDİRDİ'
Habere konu olan çocuklar, bir gazetecinin yönlendirmesi üzerine yüzlerine 7.2 yazdırdıklarını söyledi. Çocuklar, uzun boylu kıvırcık saçlı bir muhabirin "Yüzünüze 7.2 yazdırıp arka tarafa gelin. Fotoğrafınızı çekip sizi ünlü yapacağım." dediğini, bu yönlendirme üzerine kendi istekleri ile yüzlerine 7.2 yazdırdıklarını ifade ettiler. Veliler ise kötü amaçlara çocukların alet edilmesine tepki gösterdi.

İŞTE ÇOCUKLARIN AÇIKLAMALARI!..
MUHABİR: MEŞHUR OLMAK İSTİYORSANIZ SİZ DE YAZIN

Önceki gün Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla 200 kişilik bir grup Van'a geldi. Heyet, derneğin açtığı oyun çadırında oyuncak dağıtıp çocuklarla eğlendi. Bu esnada çadırda bulunan resim öğretmeni Mustafa Yaprak, çocukların yüzüne resimler yapmaya başladı. Bir kız çocuğunun isteği üzerine yüzüne '7.2 Van' yazdı. Bunu fırsat bilen bazı basın mensupları çocuğun bolca fotoğrafını çekti. İddiaya göre, bununla yetinmeyen bir basın mensubu, yüzünü boyamak için sırada olan çocuklara, "Siz de onun gibi meşhur olmak istiyorsanız yüzünüze '7.2 Van' yazın. Çıkışta gelin sizin fotoğraflarınızı çekeyim, siz de ünlü olun." dedi. Bunu duyan küçük çocuklar heyecanlanarak resim çizen öğretmene yüzlerine 7.2 yazmalarını istedi. Çocuklar çıkışta sevinçle fotoğraflarını çektirdi.

Gazetelerde yer alan çocuklardan Safa Conga, başından geçenleri şöyle anlattı: "Diğer çocuklar gibi biz de oraya oyuncak almak ve eğlenmek için gitmiştik. Orada herkes yüzünü boyamıştı. Ben ve arkadaşım boyatmamıştık daha. Bize bir muhabir geldi, 'görüyor musunuz bu kız çocuğunu nasıl çekiyorlar, siz de yazdırın dedi.' Biz de hemen gidip yazdırdık. O muhabir bize 'çıkışta arkaya gelin ben sizin fotoğraflarınızı çekeceğim sizi dünyaca ünlü yapacağım' dedi. Biz de hediyelerimizi aldıktan sonra arka tarafa gittik, bizim fotoğraflarımızı çekti, sonra sanatçılar giderken o da gitti."

Yüzüne önce aslan resmini çizdirdiğini dile getiren İbrahim Conga, "Daha sonra bir tane çocuk yüzüne 7.2 yazdırmıştı. Herkes onun fotoğrafını çekiyordu. Bir tane uzun boylu kıvırcık saçlı amca dedi ki, 'siz de 7.2 yazdırın, sizi meşhur edeceğim. Ben de gittim o aslanı sildirdim. 7.2 yazdırdım." diye ekledi.

BABA CONGA: ÇOCUKLARIMI REZİL ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK
İbrahim ve Safa Conga'nın babası Abdurrahman Conga, çocuklarını rezil etmeye ve kendi emellerine alet etmeye kimsenin hakkı olmadığını dile getirdi. Çocuklarının rencide olduğunu anlatan baba Conga, "Çocuklarıma mahalle arkadaşları, demişler ki 'Azra bebek depremin sembolü oldu. Siz ise rezilliğin sembolü oldunuz.' 5 kuruşluk harçlık almak için ya da bir oyuncak almak için giden bir çocuğu kimin böyle bir şeyde kullanmaya hakkı vardı. Siz benim yerimde olsanız evladınız için üzülmez misiniz? Benim çocuklarımı mahalle içinde böyle rezil etmeye kimin hakkı var?" diyerek sitem etti. Baba Conga, çocuklarının psikolojisini bozanların ve onların üzerinden bir takım oyunlar oynayanların cezalarını çekmesi için işi yargıya taşıyacaklarını dile getirdi.