Gündem
30 Mayıs 2019 00:13 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2019 00:19

Gazeteci Kadri Gürsel tahliye edildi

Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezası kesinleşen gazeteci Kadri Gürsel bugün adliyeye gelerek ‘teslim’ olmuş, Gürsel işlemlerinin ardından cezaevine gönderilmişti.

Eski Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan dava kapsamında, 2 yıl 6 ay hapis cezası onanan gazeteci Kadri Gürsel, denetimli serbestlik hükümleri için cezaevine gönderildi. Gürsel hakkında cezaevine girdikten saatler sonra tahliye kararı verildi.

Tahliye kararı sonrası Twitter hesabından açıklama yapan Gürsel, "Bugün 15.30 sularında konulduğum Metris Cezaevi’nden denetimli serbestlikle 20.30’da tahliye edildim. Avukatlarım İlkan Koyuncu ve Vecihi Tokuç'a minnettarım. Tahliyemi mümkün kılmak için yoğun çaba sarfeden cezaevi personeline çok teşekkür ederim" dedi.

AYM, Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan Kadri Gürsel için verdiği "kişi güvenliği ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği" kararına rağmen savcılığın 2,5 yıllık hapis hükmünün infazı için kendisini çağırmıştı. Kadri Gürsel bugün saat 14:00 sıralarında Çağlayan Adliyesi’ne gelmiş, Adliye önünde kelepçelenerek Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.

Kadri Gülsel'in eşinden açıklama
Tahliye haberi sonrası açıklama yapan Kadri Gülsel'in eşi Nazire Kalkan Gürsel, "Hukuki terim doğru mu bilmiyorum ama Kadri Gürsel Tahliye. Avukatımız İlkan Özkan kararı gördüğünü bildirdi. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Harikasın Türkiye" dedi.