Gündem
28 Eyl 2015 13:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Gazeteci Hayko Bağdat hakim karşısında! Melih Gökçek'e neden Ermeni dedim?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan gazeteci Hayko Bağdat, hakim karşısına çıktı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen talimat duruşmasına hakaret suçundan hakkında 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Hayko Bağdat ve avukatı katıldı. Duruşmada söz alan Bağdat, asıl duruşmasının Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldüğünü belirterek savunmasını orada yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme, dosyanın asıl mahkemesine iadesine karar verdi.

GÖKÇEK'İN ŞİKAYETİ ÜZERİNE HAKKIMDA DAVA AÇILDI

Duruşma sonrasında gazetecilere açıklama yapan Hayko Bağdat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in şikayeti üzerine hakkında dava açıldığını söyledi. Bağdat, "Bunun sebebi ona 'Ermeni' demiş olmamdı. Gökçek'e 'Niye Ermeni' dediğimi söyleyeyim. Gökçek, her mikrofonu eline geçirdiğinde, her klavyeyi aldığında, siyasi rakiplerini, siyasi rakiplerinin mitinglerine giden, oy veren seçmenleri, gazetecileri veyahut da kızdığı herkesi Ermeni olmakla itham ediyor ne demekse bu itham yani.. Ermeni olduğu için vatan hainliği yaptığını, kökeninde bir yerde Ermenilik olduğunu ve bu memlekette bela olan bütün unsurların aslında Ermenilikle bir şekilde ilişkisi olduğunu anlatıp duruyor. Bunun çok fazla örneği var" dedi.

'MELİH GÖKÇEK DİLİYLE BİRKAÇ TWEET ATTIM'

Bağdat, "En son Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'e Twitter'da “Söyle bakalım Cem Özdemir senin kökenin Ermeni mi?" diye bir şey dediğinde ben de onun kullandığı anlamda 'Melih Gökçek Ermenidir' dedim. Yani Melih Gökçek, Cem Özdemir'e Ermeni dediği zaman ne hissediyorsa ben de Melih Gökçek için aynı şeyi hissederek ona Ermeni dedim" diye konuştu.

'İĞRENÇ BİR EYLEM DİZİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Ayrıca başka bir tweetinde Gökçek'e "İğrenç bir adam" dediğini de aktaran Bağdat, "Ben bütün bu eylemlerin iğrenç bir eylem dizisi olduğunu düşünüyorum, Melih Gökçek'in bu dilinin, bu üslubunun Türkiye'de etnik kökeninden ve aidiyetinden dolayı insanların dükkanlarının yağmalandığı, öldürüldüğü hatta toplu katliamların yapıldığı bir tarihçenin arkasından geldiğimiz halde Ermeni ismi taşıyan çoluğumuzun çocuğumuzun sokakta yürürken Melih Gökçek gibi insanların iğrenç tavırları yüzünden hayati tehlike yaşadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"GÖKÇEK'E 10 BİN TL'LİK DAVA AÇTIM"

Bağdat, "7 Aralık'ta Ankara'da buna benzer bir savunmayla Melih Gökçek'in niye Ermeni olduğunu tekrar anlatacağım. Bence evet Ermeni'dir yani o kullandığı anlamda Ermeni olduğunu hala düşünüyorum ben tırnak içerisinde" şeklinde konuştu. Bağdat, kendisinin de Ankara Belediye Başkanı Gökçek'e 10 bin TL'lik tazminat davası açtığını belirterek, 10 bin lirayı da aldığı taktirde Ali İsmail Korkmaz Vakfı'na bağışlayacağını söyledi.

İDDİANAME

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hayko Bağdat'ın müşteki Melih Gökçek'e sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Melih Gökçek iğrenç bir adam" yazrdığı belirtiliyor. Bağdat'ın "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep ediliyor.