Gündem
05 Şub 2013 14:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

GAZETECİ GÖKMEN KÜÇÜKTAŞDEMİR'DEN ÇOBAN YILDIZI'NIN HİKAYESİ

Gazeteci Gökmen Küçüktaşdemir'in ilk kitabı Çoban Yıldızı, 8 Şubat 2013 Cuma günü raflardaki yerini alıyor.

Gökmen Küçüktaşdemir, aynı gün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (Konak) bir imza günü düzenleyerek kitabının tanıtımını yapacak. Yalınayak Yayınları’ndan çıkan macera romanı bir askerle, bir çobanın hayatlarının nasıl kesiştiğini anlatıyor.

Orta Doğu’da kendisine verilen bir gizli görevi yerine getirmek için kimliğini saklayarak bir örgüte dahil olan Sinan’ın yaşadıkları, okuru sürükleyici bir maceranın içine çekiyor. “Çoban Yıldızı, hayatın kendisine olan aşkı anlatıyor” diyen Gökmen Küçüktaşdemir kitabıyla ilgili şunları söylüyor: “Sayfalar arasında, her türlü zorlukla mücadele eden bir adamın yaşamı sergileniyor. Kahramanımız, işine ve ülkesine aşkıyla, sevgilisine duyduğu aşk arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Bu seçimle birlikte tüm yaşamı değişiyor. Gizli gerçeklerle kuşatılmış dünyada sıcak insan öykülerini de barındıran roman, bir çoban sayesinde okurları ve kitabın kahramanını yaşamın karmaşasından dinginle çıkaracak. Umarım herkes bu romandan kendisinden kendisine ait bir parça bulacak.”

Romanın 8 Şubat’ta kitapçılarda ve internet üzerinden satış yapan sitelerde yer alacağını belirten Yalınayak Yayınları’nın sahibi Alper Akdeniz, herkesi imza gününe davet etti.

Gökmen Küçüktaşdemir kimdir?
1977’de Ankara doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara’da yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi MYO Elektrik Bölümü’nü kazanınca İzmir’e yerleşti. O tarihten bu yana İzmir’de yaşıyor. Elektrik bölümünde okumasına rağmen hem okuduğu yıllarda hem de okulunu bitirdikten sonra İzmir’de çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. İlk 4 yıl radyo programları hazırlayıp sundu. SKY TV’de bir televizyon programının hem sunuculuğunu hem yapımcılığını üstlendi. TRT’de belgesel ve çizgi film seslendirmelerinde görev aldı. Yeni Asır ve Haber Ekspres Gazetesi’nde de toplam 4 yıl muhabirlik yaptı. 10 yıldır çalışmakta olduğu Sabah Gazetesi’nde bir süre editörlük yaptı. Görevini Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak sürdürmektedir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi AÖF İşletme Bölümü mezunudur.